Sammen vil Singapore og Danmark skabe mere bæredygtighed i fintech
Sammen vil Singapore og Danmark skabe mere bæredygtighed i fintech
@Redaktionen

Nyt samarbejdsinitiativ mellem fintech-miljøerne i Danmark og Singapore skal sætte fornyet fokus på bæredygtige fintech-løsninger – og styrke samarbejdet mellem de to miljøer yderligere.

Nyt samarbejdsinitiativ mellem fintech-miljøerne i Danmark og Singapore skal sætte fornyet fokus på bæredygtige fintech-løsninger – og styrke samarbejdet mellem de to miljøer yderligere.

Tørke, oversvømmelser, og skovbrande. Klimaforandringer og de tilhørende konsekvenser har domineret overskrifter i flere år, og nu har en global pandemi, der påvirker sundhed såvel som økonomi, også blandet sig.

Det rimer ikke umiddelbart på fintech, men en netop udgivet FN-rapport konkluderer, at fintech faktisk har en rolle at spille: Fintech-revolutionen tilbyder en stor mulighed for at accelerer finansieringen af bæredygtighedsmålene – blandt andet med mere data, lavere omkostninger for at flytte penge rundt og innovative forretningsmodeller.

Timingen er derfor helt rigtigt for lanceringen af ‘Sustainable Fintech Bridge’ mellem Danmark og Singapore. Et program hvor udvalgte Nordiske fintech-startups inviteres til Singapore for at øge samabrejde og udviksling af teknologier på tværs af landegrænser ud fra bæredygtighedsmålene. Et initiativ som blandt andet har UNDP og Copenhagen Fintech med i partnerkredsen.

“I dette nye partnerskab med Copenhagen Fintech, vil UNDP hjælpe med at forstærke det bæredygtige fokus i de udvalgte forretninger og tilføre sin bevidste ‘impact measurement and management’-metodik. Det reflekterer en globalt vision: For at opnå bæredygtighedsmålene må vi arbejde tæt sammen med de mest innovative og kreative iværksætter over hele kloden for at inkooperere bæredygtighed i kernen af forretning,” siger Bradley Busetto, direktør for UNDP Global Centre for Technology, Innovation and Sustainability, som er et fællesinitiativ mellem FN-programmet UNDP og Singapores regering.

Programmet lanceres i dag

Det nye program vil brinde seks udvalgte fintech-virksomheder fra Norden til Singapore. De vil blive udvalgt på baggrund af udfordringer formuleret af UNDP, Copenhagen Fintech og de øvrige partnere. Rekrutteringen af de nordiske startuper står Copenhagen Fintech for, og den er netop begyndt i dag.

“Vi er super begejstrede for muligheden. Singapore og ASEAN-regionen er et meget interessant markede for nordiske impact-fintechs. Ideen blev født ved Singapore Fintech Festival og den vil yderligere accelerere det tætte samarbejde mellem de to økosystemer,” siger Thomas Krogh Jensen, CEO i Copenhagen Fintech.

En af nøgle-partnerne i programmet, som har indgående kendskab til det lokale marked, er den globale bank Citi.

“Det er et vigtigt og rettidigt samarbejde som vil forstre mere relevant bæredygtighedsdrevet innovation langt ud over den finansielle industri. Vi ser frem til at støtte det ambitiøse initiativ, som vi ser som et nøglebidrag til virkosmhedsvækst og økonomisk udvikling i fremtiden,” siger Victor Alexiev, Asia Pacific Head for Programs & Strategic Partnerships i Citi Ventures.

Tæt samarbejde

Singapore er bredt anerkendt som et af de førende fintech-hubs i verden – blandt andet gennem den vigtigste fintech-festival på kloden, som afholdes årligt.

Copenhagen Fintech har da også allerede et samarbejde med økosystemet efter et besøg sidste år. Det styrkes ny yderligere med det nye initiativ, og det glæder den danske ambassadør i landet.

Læs også: Copenhagen Fintech sender den hidtil største delegation til Singapore

“Danmark er fuldt commited til 2030-agendaen for bæredygtig udvikling og vi er en globalt frontløber i at implementere bæredygtighedsmålene. Men ingen nation er endnu på vej til at opnå alle 17 SDG’er. Der er et stort behov for at skalere og fast-tracke impact-løsninger og jeg er meget glad for at se dette partnerskab, som blander Singapore og Danmarks stærke myndighedsstøtte for at anspore innovation og drive fintechs mod grøn omstilling og bæredygtig udvikling,” siger Sandra Jensen Landi, som er er Danmarks ambassadør i Singapore.

 

FAKTA: ‘Sustainable Fintech Bridge’

  • Nordiske fintech-startup inviteres til Singapore for at øge samarbejde og udveksling af teknologi på tværs af grænser. Målet med programmet er at hjælpe med at fast-tracke deres rejse mod et kommercielt skalerbart og bæredygtigt forretninger i ASEAN-regionen.
  • Lokale startups som takler nogle af verdens mest presserende udfordringer vil sammen med program-partnere – blandt andet Citi og DBS i Singapore – være involveret for at forstre nye partnerskaber og skabe endnu stærkere bånd mellem de to regioner.
  • Partnerskabet er indgået mellem UNDP’s Global Center for Technology, Innovation and Sustainable Development in Singapore, UNDP’s Nordic Office, UNDP SDG Innovative Finance (UNSIF) i Bangkok og Copenhagen Fintech.
FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.