Sammen vil Grandhood og Velliv give freelancere og selvstændige billig, digital pensionsopsparing
Sammen vil Grandhood og Velliv give freelancere og selvstændige billig, digital pensionsopsparing

Et samarbejde mellem startuppet Grandhood og pensionsselskabet Velliv skal gøre det billigt og digitalt at spare op til pensionen. Samtidig med samarbejdet rejser Grandhood en investering på 30 mio. kroner.

Et samarbejde mellem startuppet Grandhood og pensionsselskabet Velliv skal gøre det billigt og digitalt at spare op til pensionen. Samtidig med samarbejdet rejser Grandhood en investering på 30 mio. kroner.

390.000 danskere sparer for lidt op til pensionen. Det gælder særligt selvstændige, freelancere og ansatte i mindre virksomheder, viser beregninger fra fintech-startuppet Grandhood, som er baseret på data fra ATP.

Siden Grandhood blev stiftet i 2017, har det været virksomhedens mission at få flere til at spare op gennem deres digitale pensionsløsning. Og med et nyt samarbejde med pensionsselskabet Velliv, vil de nu gøre det nemt og billigt at spare op i endnu større skala.

”Grandhoods løsninger retter sig ikke mindst mod selvstændige og andre mindre virksomheder, hvor mange i dag ikke sparer tilstrækkeligt op til pension og derved ikke får sikret sig en tilstrækkelig indkomst under pensionen. Grandhoods og Vellivs samarbejde medvirker derfor til at løse en del af ‘restgruppeudfordringen’ i det danske pensionssystem,” siger Jesper Rangvid, der er bestyrelsesmedlem i Grandhood.

Med samarbejdet skal Grandhood stå for kommunikation, rådgivning og onboarding gennem sin app, mens Velliv – der i forvejen leverer pensionsløsninger til mere end 300.000 danskere – står for selve pensionsinvesteringen.

”I Velliv ser vi gode muligheder i at arbejde sammen med fintech-virksomheder om fremtidens pensionsløsninger, der omfatter digitale løsninger på hele kunderejsen – også i onboarding fasen, hvor Grandhood kommer med noget helt nyt til markedet. Vi er Danmarks nyeste pensionsselskab men også med rødder 100 år tilbage i tiden. Vores samarbejde med Grandhood styrker endnu en gang vores distributionskanaler, og vi kommer ud til endnu flere danskere,” siger Steen Michael Erichsen, adm. direktør i Velliv.

Bliver medejer i runde til 30 mio. kroner

Samtidig med partnerskaber køber Velliv sig til medejerskab i Grandhood. Det sker i forbindelse med en kapitalrejsning, hvor der hentes fra 30 mio. kroner fra Velliv, tidligere investorer og et forventet corona-lån fra Vækstfonden, hvilket værdiansætter Grandhood til over 100 mio. kroner.

Hos Grandhood er man glade for at byde Velliv velkommen – ikke alene som samarbejdspartner, men også som en del af ejerkredsen bag selskabet.

“Grandhoods vision er at give alle danskere adgang til en god pensionsopsparing, simpelthen fordi det er det ordentlige at gøre. Vi har fået en partner med et fælles værdisæt, og kunne ikke være gladere på vegne af vores nuværende og fremtidige kunder,” siger Mathias Bredkjær, som er medstifter af Grandhood.

Alle har ret til en moderne og billig pensionsopsparing

Det har traditionelt været dyrt for selvstændige at spare op til pension, og det er én af de ting, som samarbejdet mellem Grandhood og Velliv lover at ændre på.

”En kombination af Vellivs attraktive investeringsplatform med lave omkostninger og markedsledende afkast samt Grandhoods innovative digitale platform gør det muligt at tilbyde helt nye og attraktive priser til de selvstændige. Vi offentliggør de endelige priser efter sommeren, men det står allerede nu klart, at vi i vores fælles løsning kommer til at tilbyde markedet en moderne og fleksibel pensionsopsparing til under 1 pct. i årlige omkostninger,” fortæller Steen Michael Erichsen, adm. direktør i Velliv.

De fremtidige kunder får mulighed for at spare op via enten VækstPension Index eller VækstPension Aftryk, der bakker op om FNs verdensmål. Grandhood og Velliv forventer, at deres fælles pensionsløsning er tilgængelig for markedet i løbet af 4. kvartal i år.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.