Salesforce rapport: SMV’er ville ikke have overlevet pandemien uden nye teknologier
Salesforce rapport: SMV’er ville ikke have overlevet pandemien uden nye teknologier
@Redaktionen

På tværs af brancher og landegrænser er teknologi blevet helt altafgørende for de små- og mellemstore virksomheder. Faktisk ville de fleste SMV’er ikke have klaret sig gennem krisen med gamle teknologier, viser ny rapport.

Artiklen er udarbejdet i samarbejde med Salesforce.


Pandemien kom på ingen måde belejligt. Men mange små- og mellemstore virksomheder (SMV’er) skal måske alligevel være glade for, at den ikke kom tidligere. For den teknologiske udvikling gjorde dem i stand til at omstille sig og overleve på en måde, de ikke kunne tidligere. Det viser en ny rapport fra Salesforce, som er baseret på svar fra 2.500 SMV’er.

”Mere end tre ud af fem ledere (62%) siger, at deres forretning ikke kunne have overlevet pandemien med teknologi fra et årti siden,” står der i rapporten.

Samtidig viser rapporten, at brugen af teknologi i SMV’er er øget over hele linjen under pandemien – på tværs af landegrænser og brancher.

Møder forventningerne digitalt

Den større grad af digitalisering er ikke overraskende i en tid, hvor hjemmearbejde og digitale kundeoplevelser har været tvungne opgaver på grund af en pandemi. Særligt teknologi til at håndtere forholdet til kunderne (CRM) har vist sig vigtigt, viser rapporten.

“Størstedelen af SMV’er (83%) har i hvert fald noget af deres drift online; af dem, har næsten alle (95%) flyttet en del af deres drift online i løbet af det seneste år. Og det er hensyn til sikkerhed og bekvemmelighed for kunder og medarbejdere, der har drevet omstillingen,” skriver Salesforce i rapporten.

Samtidig har næsten tre ud af fire SMV’er øget deres tilstedeværelse online gennem sociale medier, websites, e-mail eller digital markedsføring i løbet af det seneste år.

“I vores stadig mere digitale verden omfavner mange SMV’er teknologi for at få en tættere relation til kunderne. Ecommerce er et godt eksempel: De fleste SMV-ledere (71%) fortæller, at deres kunder forventer at kunne betale online, og størstedelen af SMV’erne har en tilstedeværelse indenfor e-handel (63%) – hvoraf en tredjedel af dem har fået den indenfor det seneste år,” står der i rapporten.

Digitalt er den nye normal

Erhvervslivet har måttet omstille sig kraftigt under pandemien, men det betyder også, at SMV’er i dag er mere effektive end nogensinde før. Derfor tror langt størstedelen også, at forandringerne i forretningen de seneste år vil gavne dem i fremtiden.

“Mange gør forandringerne permanente. Som et eksempel planlægger størstedelen af SMV’erne (79%) at tilbyde kontaktløse services såsom e-handel eller ”click and collect” permanent, hvilket især gælder indenfor forbrugsvarer, retail og teknologi-industrien,” står der i rapporten.

Og selvom pandemien nu ser ud til at brænde ud, vurderer Salesforce i rapporten, at den digitale omstillingsparathed også kommer til at definere SMV’ernes succes i fremtiden, hvor nye udfordringer unægtelig vil melde sig:

“Mens SMV’er rundt om i verden navigerer i en æra defineret af digitalisering, så er det den udholdenhed og omstillingsparathed, de har vist over det seneste år, der skal hjælpe dem med at få succes og overkomme de udfordringer, som ligger foran dem.”

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.