You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Sæd-startup efter nordisk succes-test: Klar til at indtage Storbritanien

@sebastian

Det danske startup ExSeed Health lancerede i starten af året en hjemmetest af mænds sædkvalitet i Danmark og Norge. Og testen gik så godt, at startuppet nu er på vej til at indtage Storbritannien og samtidig rejse den første store venture-investering.

Det danske startup ExSeed Health lancerede i starten af året en hjemmetest af mænds sædkvalitet i Danmark og Norge. Og testen gik så godt, at startuppet nu er på vej til at indtage Storbritannien og samtidig rejse den første store venture-investering.

Selvom infertilitet er et stigende problem i den vestlige verden, er det stadig et delikat emne, som mange har svært ved at snakke om og få hjælp til at takle.

Derfor har det danske startup ExSeed Health lavet en løsning, hvor mænd med en smartphone og et stykke hardware fra startuppet kan teste sin sædkvalitet hjemmefra. Og både norske og svenske mænd har taget rigtig godt imod løsningen, siden startuppet lancerede den på de to markeder i januar.

Læs også: Dansk startup lancerer hjemmetest af mænds sædkvalitet

“Vi er meget taknemmelige over, at danskerne og nordmændene har taget så flot imod vores produkt. Vi har lavet en testlancering i Danmark og Norge, hvor vores produktion havde svært ved at følge med salget. Så det har givet os mod på at gå ind i vores første store europæiske marked,” siger Morten G. Ulsted, CEO og medstifter af ExSeed Health.

Da startuppet er i gang med at forhandle med investorer om en A-runde investering, ønsker han ikke at afsløre salgs- og brugertal.

Forventer god modtagelse i Storbritannien

Det ‘første store europæiske marked’, som ExSeed Health er på vej ind på, er Storbritannien. Og her forventer virksomheden en lige så god modtagelse som i Norden.

“Vi mener, at vores løsning er universel, og fungerer ligeså godt i andre lande. Derfor har vi også store forventninger til vores lancering i Storbritannien. Infertilitet er et stort problem i Storbritannien, men National Health Service har oplevet massive nedskæringer, hvilket har betydet lange ventetider for fertilitetsbehandlinger, og medført frustration hos de mange par, som venter på behandlinger. Vi tror på, at vi med vores disruptive tilgang og unikke produkt og rådgivning kan gøre fertilitetsbehandling mere gnidningsfri i fremtiden,” siger Morten G. Ulsted.

Startuppet tilbyder nemlig ikke bare hardware, der kan analysere sæden, men også personlige rådgivningsforløb fra eksperter, der hjælper brugerne med at få en bedre sædkvalitet. Der er nemlig også meget, man kan gøre selv, for at forbedre sine resultater.

Springbræt til udrulning i hele verden

Går lanceringen på det britiske marked lige så godt som på det nordiske, forventer Exseed Health at det kan blive springbrættet til at åbne for flere markeder inden længe.

“Vi koncentrerer os om en vellykket lancering i Storbritannien, men ser det også som et potentielt springbræt til andre internationale markeder som USA, Canada og Australien pga. det sproglige og kulturelle bånd. Derudover er der stor interesse fra Mellemøsten og Asien, hvor vi i øjeblikket forhandler med potentielle partnere,” siger Morten G. Ulsted.

ExSeed Helath har indtil videre rejst 7,5 millioner kroner fra blandt andet Trifork, NMC Health og en række business angels, men det beløb vil formentlig stige inden længe, hvis det lykkes virksomheden at lukke sin første store investering fra venture-fonde.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY