Peefence Danish Design Award
Roskilde-idé er blevet til startup med investering og design-award
Roskilde-idé er blevet til startup med investering og design-award

Peefence har så mange mobile urinaler på Roskilde Festivalen, at de har puttet “cirka” foran antallet. Med en frisk investering gør startuppet sig nu klar til at komme ud over landets grænser.

Peefence har så mange mobile urinaler på Roskilde Festivalen, at de har puttet “cirka” foran antallet. Med en frisk investering gør startuppet sig nu klar til at komme ud over landets grænser.

Med den bagende sol over dyrskuepladsen er det rituelle urinstøv et samtaleemne på Roskilde Festivalen igen i år. Men forhåbentlig bliver problemet mindre, end det tidligere har været.

I 2013 præsentrede en håndfuld studerende fra DTU nemlig sin prototype på en simpel urinal, der kan monteres på festivalens hegn, så mandetissen ender i jorden i stedet for i gæsternes næser. Og den ide viste sig at være så god, at produktet er blevet til virksomheden Peefence, der for nyligt vandt en Danish Design Award i kategorien Clean Solitions og fik sin første investering fra Kompetence Invest.

“Vi er super glade for samarbejdet med festivalen. Deres villighed til at prøve noget nyt, er jo grunden til, at vi står her i dag. De turde satse på os, og det er her vi har haft muligheden for at se, hvad der sker, når vi gik fra 10 til hundredevis af urinaler,” siger Frederik Hansen, medstifter og partner i Peefence.

Frederik Hansen, Peefence
Frederik Hansen foran en række af de cirka 650 støvede urinaler på årets Roskilde Festival. Peefence er fremstillet af en hårdfør, hygiejnisk og letvægts plastikmembran, der er foldbar for at sikre effektiv transport og opsætning. Med bare fire plastikstrips monteres Peefence på mobilhegn, og et afløbsrør monteres til truget, så urinen afledes til tank, kloak eller buskads.

Adgang til know-how er afgørende

Chancen for at gøre prototypen til en forretning, er ikke det eneste Peefence har fået ud af samarbejdet med Roskilde Festivalen. Samarbejdet har samtidig været en løftestang, som har udbredet kendskabet til deres produkt.

“Vi kobler os på det brand og de ting, festivalen står for, for Roskilde Festival er et stærkt udstillingsvindue,” mener Frederik Hansen.

Samtidig betyder samarbejdet, at startuppet har adgang til nogle af landets mest rutinerede festivalarrangører.

“Vi har stadig en god dialog med Roskilde Festivalen, og jeg håber da, at de skal have flere op næste år. Men samtidig har vi god sparring med festivalen omkring nye ideer og produkttyper, og den adgang til know-how viser os bare, at der stadig er meget vi kan lære af festivalen,” siger Frederik Hansen.

Peefence Danish Design Award
Fire stolte vindere i kategorien Clean Solutions og alle opfindere af Peefence (fra venstre mod højre): Jonathan Rasmussen, Theo Ginman, Frederik Hansen og Thomas Salling. ”Netop Danish Design Award betyder noget helt særligt for os. Vi ser prisen som en fantastisk blåstempling af vores produkt. Det bekræfter os i, at vi gør det rigtige, og det giver fornyet energi til at føre vores vækstplaner ud i livet”, siger Frederik Hansen.

Klar til at gå globalt

Med investeringen fra Kompetence Invest har Peefence både fået penge og sved i forretningen; to sælgere er blevet knyttet til virksomheden, og Kristina Jensen, som er partner i Kompetence Invest, er blevet direktør i Peefence. Og det er et vigtigt skridt imod virksomhedens internationale vækstplaner.

”Målsætningen er at få stadigt større fodfæste på Danmarks mange festivaler og udendørs events – og samtidig at komme ud over de danske landegrænser. Vi er gået fra én prototype til cirka 650 urinaler på Roskilde, og nu er tiden så moden til næste skridt,” siger Frederik Hansen.

Læs også: Festival-startup tjener penge på dit pis

Udover adskellige danske og skandinaviske arrangører har flere globalt anerkendte festivalarrangører, herunder Q-dance, der er en af Hollands største, udvist interesse for indkøb af urinalerne fra Peefence.

”Vi er utroligt glade for den respons, vi har fået fra de festival- og arrangementsarrangører, vi er i løbende dialog med. Samarbejdet og nyorganiseringen med Kompetence Invest giver os øget tyngde og gennemslagskraft og sikrer samtidig, at vi fremadrettet kan koncentrere os om produktfornyelse, uden at vi på nogen måde går på kompromis med salgsarbejdet, fordi Kompetence Invest har tilført os muskler til blandt andet markedsføring og udbredelse af Peefence,” siger Frederik Hansen.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.