Roskilde Festivalens skraldeproblem skal løses med tech
Roskilde Festivalens skraldeproblem skal løses med tech

En logistikløsning med lidt tech på toppen skal gøre det nemmere for festivalgæster at tage det miljørigtige valg: At få sendt sovepose, liggeunderlag og telt hjem, når festivalen er slut.

En logistikløsning med lidt tech på toppen skal gøre det nemmere for festivalgæster at tage det miljørigtige valg: At få sendt sovepose, liggeunderlag og telt hjem, når festivalen er slut.

Når musikken stopper og støvet igen lægger sig på Roskilde Festivalen, bliver enorme mængder velfungerende soveposer, telte og tøj efterladt. Bjerge faktisk. Sidste år samlede festivalen i alt 2200 ton affald fra campingpladsen, efter gæsterne var taget hjem.

“Selvom det er et billigt festivalsæt, man har taget med, skal det kunne svare sig, at tage det med hjem. Hver gæst efterlader cirka 20 kg affald, og det er en kæmpegevinst for miljøet, hvis folk bliver bedre til at tage deres ting med hjem, så det ikke ender på forbrændingen eller deponi,” siger Hans Jessen, Roskilde Festivals projektleder på Bring Your Gear.

Derfor har festivalen indgået et samarbejde med logistikvirksomheden Bring og fintech-startuppet Yourpay om konceptet Bring Your Gear, hvor festivaldeltagerne kan få sendt deres grej hjem i en flyttekasse, så de slipper for at slæbe det med DSB på tværs af landet.

Mikkel Bennetzen (til venstre), chef for pakkeshop-netværket i Bring, og Hans Jessen, Roskide Festivalens projektleder på Bring Your Gear.
Mikkel Bennetzen (til venstre), chef for pakkeshop-netværket i Bring, og Hans Jessen, Roskide Festivalens projektleder på Bring Your Gear.

Hurtigt til marked

Det er kun halvanden måned siden, at aftalen mellem festivalen, Bring og Yourpay blev underskrevet. Og selvom fragt kan måske kan synes som en simpel opgave, har partnerne måttet løbe stærkt, for at få teknikken klar op til festivalen:

Logistikken skulle integreres med betalingen, der skulle udvikles et label-frit system, så de printerløse festivalfolk kunne sende pakkerne, og så skulle der naturligvis planlægges to fysiske pakkeshops på selve festivalpladsen. Men selvom der har været tryk på, er det en tilfreds tovholder fra Bring, der står på pladsen i dag.

“Miljø-udfordringen skal løses, og der skal højst sandsynligt bruges noget tech til løsningen. Selv om vi er mindre end PostNord og GLS, har Bring stadig en super dækning med pakkeshops over hele landet. Vi er faktisk en stor maskine. Så det er fedt, at sådan noget her kan lade sig gøre så hurtigt, når man har en agil partner som Yourpay med,” siger Mikkel Bennetzen, chef for pakkeshop-netværket i Bring.

Mere innovation i vente

I år har Bring begrænset setupet til, at sende 1000 flyttekasser hjem for gæsterne. Bliver det en succes, er Bring klar til at øge kapaciteten, så alle festivalgæsterne kan få glæde af servicen. Efter festivalen vil Roskilde tage ideen med til de andre store festivalarrangører, så de sammen kan vende gæsterne til, at få sendt deres brugte soveposer og telte hjem, i stedet for at lade det blive affald.

Derfor har parterne også en forventning til, at løsningen kommer til at vokse sig større. Men samtidig er det kun det første eksempel på den innovation, som Bring gerne vil føje til logistik-branchen.

“Vi vil gerne udfordre de store og mere tunge i markedet, og derfor prøver vi også at agere mere startup-agtigt. Blandt andet ved at udvikle den her slags nye add ons til pakkeshoppen. Det er en ny måde at anskue tingene på, hvor vi sammen med agile startups kan tilføje digitale lag og innovation til pakke-løsningerne,” siger Mikkel Bennetzen.

Festivalens gæster kan fra pakkeshoppene ved garderoberne i område E og N få sendt en flyttekasse hjem for 139 kroner frem til pladsen lukker søndag.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.