Jakob Brøgger-Mikkelsen, CEO og co-founder af Reflectly (forrest) og Jacob Harboe Kristensen, co-founder.
Reflectly som ’Dagens App’ hos Apple: Antallet af downloads eksploderede
Reflectly som ’Dagens App’ hos Apple: Antallet af downloads eksploderede

En udnævnelse som dagens app i Apples ’App Store’ på globalt plan gav danske Reflectly en voldsom stigning i antallet af downloads. Den dårlige nyhed for andre app-udviklere: Der er ingen genveje til at få det værdifulde rygstød fra tech-giganten.

En udnævnelse som dagens app i Apples ’App Store’ på globalt plan gav danske Reflectly en voldsom stigning i antallet af downloads. Den dårlige nyhed for andre app-udviklere: Der er ingen genveje til at få det værdifulde rygstød fra tech-giganten.

Ved hjælp af kunstig intelligens hjælper danske Reflectly sine brugere med at reflektere over de daglige tanker og udfordringer med det, de kalder verdens første intelligente dagbog.

Læs også: Reflectly bruger kunstig intelligens til at skabe værdi i dine tanker

18 måneder efter begyndelsen, må startuppets ide siges at være et homerun: 2 millioner brugere har allerede tilmeldt sig, og det tal vokser med 8-10.000 om dagen. Det vil sige det gjorde det, indtil Apple i mandags udnævnte Reflectly til dagens app.

”Første dag gav det 40.000 brugere, og i de efterfølgende dage har vi også ligget markant højere. Det kommer til at falde igen, men vi ved, at platouet ligger højere bagefter. Der kommer word-of-mouth og referal i det, som virker bagefter. Platouet er stigende, og det er det momentum, du bygger over tid – hvis dit produkt vel og mærke er godt og har en viral effekt,” siger Jakob Brøgger-Mikkelsen, medstifter og CEO i Reflectly.

Ingen genvej til Apple

Eksponeringen og præstigen, der følger med udnævnelsen som dagens app fra Apple, er guld værd for et startup som Reflectly. Alligevel ligger der ikke måneders lobby-arbejde bag rygstødet.

Apple kontaktede selv startuppet for et par måneder siden om spurgte, om de ville sende forskellige produktinformations og visuals, fordi de godt kunne lide produktet og ville begynde at feature det i AppStore, når det passede ind i deres kalender.

“Apple er jo Apple. Det er en svær boks at knække. Det eneste, de kiggger på, er, om du er den bedste til det du laver – ja eller nej? Der er ikke noget, der hedder lobby-arbejde, når det kommer til Apple – du må simpelthen vente på, at de kontakter dig, og du bliver kun udvalgt, hvis det giver mening for dem – fx baseret på user engagement, user revenue, osv,” siger Jakob Brøgger-Mikkelsen.

Læs også: Reflectly får fem millioner til at sætte skub i ekspansionen

Han vurderer, at Reflectly har været godt stillet fordi, fordi produktet har en nyhedsværdi – det er ikke bare endnu en version af Flappy Birds.

”Vi er verdens største indenfor det, vi laver. Vi har både det bedste produkt og den hurtigste vækst. Men det er man også nødt til, hvis man vil bryde igennem i app-økosystemet,” siger han.

Han afviser dog ikke, at featuren også kan hænge sammen med, at Reflectly i slutningen af sidste år begyndte at sælge abonnementer – og siden har solgt tusindvis i måneden, som Apple får 30 procent af indtjeningen på det første år.

Velkommen i den hemmelige klub

Efter halvandet års arbejde med appen betyder udnævnelsen i App Storen også, at Reflectly nu har fået hul igennem til Apple. Og det betyder ikke bare, at de har fået en mailadresse til tech-giganten. Reflectly er også kommet med i et Apple-program, hvor de bedste abonnements-apps i Europa mødes.

”Det er klart, at det er hårdt i starten, og bliver nemmere, når du lærer apple at kende. Men det kommer kun, hvis du er god til det du gør fra starten,” siger Jakob Brøgger-Mikkelsen.

Apple programmer er – som så mange andre ting hos den digitale gigant – ikke noget man bare kan ansøge om. Apple rækker ud til dem, de gerne vil have med – ikke omvendt.
”Apple vil bare have, at deres brugere skal have den bedst mulige oplevelse. Der er ingen let vej – så ville alle gøre det,” siger Jakob Brøgger-Mikkelsen.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.