Jakob Brandt, vicedirektør i SMVdanmark.
Redningsplanke til små virksomheder: Regeringen forslår tilbagebetaling af moms som lån
Redningsplanke til små virksomheder: Regeringen forslår tilbagebetaling af moms som lån
@Redaktionen

Regeringen foreslår tilbagebetaling af moms for 35 mia. kroner som et rentefrit lån, der skal betales tilbage næste år.

Regeringen foreslår tilbagebetaling af moms for 35 mia. kroner som et rentefrit lån, der skal betales tilbage næste år.

Erhvervsminister Simon Kollerup, finansminister Nicolai Vammen, beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og skatteminister Morten Bødskov har på et pressemøde tidligere foreslået, at Skat tilbagebetaler sidste momsbetaling til virksomheder som et rentefrit lån.

Og det får ros med på vejen fra brancheorganisationen SMVdanmark.

”Vi har længe efterspurgt tilbagebetaling af moms og skat, da det kan hjælpe mange virksomheder med deres akutte likviditetsproblemer. Dette initiativ hjælper i særlig grad de SMV’er der er kommet ekstra i klemme, fordi de ikke kan få lån i banken. Jeg vil derfor takke regeringen for at lytte,” siger Jakob Brandt, vicedirektør i SMVdanmark.

Hvis forslaget gennemføres forventes det at styrke likviditeten i virksomhederne med 35 mia. her og nu, som skal tilbagebetales uden renter til april næste år.

Over halvdelen af omsætningen er væk

SMVdanmark mener dog stadig, at der er huller i hjælpen til særligt mindre virksomheder.

“Vi kan samtidig se, at der er behov for yderligere tiltag, hvis vi skal undgå, at en stor del af landets små og mellemstore virksomheder må lukke. Vores medlemmer har i gennemsnit mistet over 60 pct. af omsætningen, og hvert femte kan ikke betale regningerne lige nu og her,” siger Jakob Brandt.

Så han håber, at der stadig er mere hjælp på vej fra et samlet Folketing.

”Vi håber og forventer derfor også, at et samlet folketing vil lappe de store huller, der fortsat er i sikkerhedsnettet. Der er både et akut behov for likviditet lige nu og her. Og så bliver vi nødt til at hjælpe de mange virksomheder, som lige nu får meget begrænset hjælp,” siger han.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.