Redaktionen anbefaler: De bedste podcasts om iværksættere og startups
Redaktionen anbefaler: De bedste podcasts om iværksættere og startups

Der findes et hav af podcasts om alt indenfor iværksætteri og startups, som du kan tage med i ørerne og blive klogere mens du vasker op eller går en tur. Vi har samlet en liste med de aller bedste fra både indland og udland lige her.

Der findes et hav af podcasts om alt indenfor iværksætteri og startups, som du kan tage med i ørerne og blive klogere mens du vasker op eller går en tur. Vi har samlet en liste med de aller bedste fra både indland og udland lige her.

Er der en podcast vi mangler på listen? Så send din anbefaling til skj@techsavvy.media

Lydmediet er på vej ind i en ny guldalder takket være podcasten, og det betyder, at der er et hav af fremragende lydbølger tilgængelig til din øregang – for det meste ganske gratis.

Store mediehuse såvel som små, uafhængige udgivere har kastet sig ind i kampen om din gunst, så uanset om du leder efter dybdeborende journalistik, skæv underholdning eller bare en hyggesnak, så er der helt sikkert noget for dig.

Læs også: Kan podcast blive business? Det satser det nye startup Podimo på

Står du og mangler inspiration til noget lækkert og lærerigt til øregangene? Så er du kommet det helt rigtige sted hen: Vi samler de bedste podcasts indenfor iværksætteri og startups lige her (og opdaterer den løbende – så bogmærk endelig siden).

Redaktionen anbefaler (i alfabetisk orden):

The Dream (Stitcher og Little Everywhere)

Det er måske ikke så udbredt i Danmark, men i USA tænder multi-level marketing drømmen hos mange, der ønsker at blive deres egen chef.

Løftet er at man med et indskud på få hundrede dollars kan blive stenrig. Man starter med at købe nogle produkter hjem, de skal sælges til vennerne, og rekrutterer man nye sælgere får man også en bid af deres omsætning. Men for mange ender det med braste drømme, et overtræk og en masse produkter, de ikke kan komme af med.

I “The Dream” dykker journalisten Jane Marie ned i multi-level marketing verdenen og stiller spørgsmåltegn ved, om nogen egentlig tjener penge hos giganter som Amway og Mary Kay – eller om det hele er pyramidespil.

Hør ‘The Dream’ her.

The Dropout (ABC News)

ABC News har begået en fremragende serie om kvinden, der skulle være ’den næste Steve Jobs’: Elizabeth Holmes.

Med biotek-startuppet Theranos – der skulle disrupte blodprøver – skabte hun over 12 år en startup, der var værdisat til 10 milliarder dollars og havde 800 ansatte. Inden det hele – uden at spoile for meget – endte i ét stort shitshow.

Hør ‘The Dropout’ her.

Efter Kameraet Slukkes (Statum)

Det danske startup Statum har selv været en tur igennem Løvens Hule, og med ‘Efter Kameraet Slukkes’ har de også lavet et backstage-podcast, hvor de snakker med andre startups, som har været inde hos løverne.

Selvom podcasten ikke løbende udgives, er der et fint udvalg af oplevelser fra før, under og efter optagelsen, som man ikke ser i programmet. Hvilket er guld værd for alle, der overvejer at deltage – og spændende for alle os andre.

Hør ‘Efter Kameraet Slukkes’ her.

Hjørnekontoret (Berlingske)

Danmarks mest prominente topchefer løfter låget til deres ellers lukkede verden i podcasten ‘Hjørnekontoret’.

Selvom cheferne begår sig i en corporate verden, er der mange overvejelser og læringer at hente for alle, der er interesseret i forretning.

Hør ‘Hjørnekontoret’ her.

Iværksætterhistorier

Skiftende danske iværksættere er hovedpersonen i podcasten ‘Iværksætterhistorier’, som giver et indblik i personerne bag nogle af Danmarks mest lovende startups.

https://www.facebook.com/techsavvymedia/videos/370375753555961/

Podcasten ‘Iværksætterhistorier’ udgives løbende på Techsavvy.media, og alle afsnittene kan findes her.

Masters of Scale with Reid Hoffman

Med LinkedIn-stifteren Reid Hoffman ved roret handler ‘Masters of Scale’ ikke bare om iværksætteri. Det handler om de iværksættere, der forstår at vokse hurtigt og voldsomt.

Det betyder også, at podcasten har en vild gæsteliste der tæller blandt andet Facebooks Mark Zuckerberg, Netflix’ Reed Hasting og Paypals Peter Thiel.

Hør ‘Masters of Scale’ her.

Morten Resen: Startup

Det kom nok som en overraskelse for de fleste – i hvert fald for os – da den polerede morgenvært Morten Resen sprang ud som iværksætter i podcasten ‘Startup’. Men podcasten giver ikke bare et dybt men også imponerende ærligt indblik i, hvad det vil sige at gøre en idé til et startup.

Podcasten er både velfortalt og velproduceret, og som lytter kommer vi helt med ind forhandlingslokalet, til jobsamtaler og ind over de strategiske overvejelser, der skal gøre virksomheden ‘GoLittle’ til en TripAdvisor for børnefamilier.

Hvis du synes om podcasten, bør du i øvrigt også høre den amerikanske podcast ‘Startup’ fra Gimlet Media, som Morten Resen vist har ladet sig inspirere af. Her følger man nemlig i de første sæsoner fødslen af podcastnetværket Gimlet Media – som i 2019 er blevet solgt til Spotify i en milliardhandel.

Hør ‘Morten Resen: Startup’ her.

Rollemodellerne – By Beartalk

Efter første sæson skiftede ‘The Beartalk Show’ navn til ‘Rollermodellerne’ – fordi den netop handler om rollemodeller.

I podcasten møder værten Bjørn Vestergaard Barfoed blandt andet en række prominente iværksættere som Martin Thorborg, Lars Tvede og Lars Seier. Men selvom der er mange erhvervspersonligheder at finde, handler podcasten først og fremmest og personlige strategier til succes og glæde – ikke forretningssucces.

https://www.facebook.com/techsavvymedia/videos/422538231814005/

Podcasten ‘Rollemodellerne by Beartalk’ udgives løbende på Techsavvy.media, og alle afsnittene kan findes her.

Recode Media with Peter Kafka (Recode og Vox Media)

Medier er omdrejningspunktet for Recode Media, men der er også en masse inspiration at hente for de tech-interesserede, for det er svært at snakke mediernes fremtid uden tech.

Som et af de fremtrædende medier på feltet har showet også en blændende gæsteliste, med fremtrædende mediepersonligheder, som repræsenterer alt fra HBO og Netflix til New York Times og CNN.

Hør ‘Recode Media with Peter Kafka’ her.

SuccesKriteriet (Berlingske)

Værten Ane Cortzen snakker i Succeskriteriet i hvert fald afsnit med et startup om et rimeligt afgrænset emne.

Med overskrifter som ‘Iværksætteri på skoleskemaet’, ‘Influencer Marketing’ og ‘E-sport’ er det nemt at gennemskue, hvad man får – og nemt at springe over de emner, der ikke interesserer.

Hør ‘SuccesKriteriet’ her.

StartUp Podcast (Gimlet)

I første afsnit viser Alex Blumberg, hvordan man ikke skal pitche milliardærinvestoren Chris Sacca. Og det lægger fremragende kimen til serien, hvor vi intimt følger Alex Blumbergs rejse mod at gøre podcastnetværket ‘Gimlet Media’ til en succes.

De første sæsoner handler om mediets egen rejse, og rejsen er så medrivende og velfortalt, at det samtidig er blevet omskrevet til tv-serien ‘Alex Inc.’. Senere – da Gimlet har vokset sig så stort, at samme, intime historiefortælling bliver for bøvlet – begynder serien at følge andre startups. Men hvis ikke du allerede har hørt serien, så start fra afsnit et.

Synes du om podcasten skal du i øvrigt også give ‘Morten Resen: Startup’ et lyt, som langt hen ad vejen er samme format – bare på dansk.

Hør ‘StartUp Podcast’ her.

Unchained (Laura Shin)

Hvis du vil blive klogere på kryptovalutaer og blockchain-teknologier, så er Unchained den helt rigtige podcast at putte i ørene.

Indtil videre har værten Laura Shin optaget 125 afsnit, hvor hun snakker med stifterne for at forstå deres kryptoprojekter – og hvordan de kan ændre verden til et bedre sted.

Hør ‘Unchained’ her.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.