You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

QuickOrder lander millioninvestering – som opvarmning til international investeringsrunde

Direktøren i QuickOrder, Mads Wedderkopp, hos QuickOrders første totalkunde i Odense, hvor virksomheden er grundlagt.

QuickOrder har øget værdisætningen fra 5 til 50 mio. på ét år. Nu gør software-virksomheden fra Odense sig klar til en international Serie A-investering.

QuickOrder har øget værdisætningen fra 5 til 50 mio. på ét år. Nu gør software-virksomheden fra Odense sig klar til en international Serie A-investering.

Det har været nogle lærerige år for det unge startup QuickOrder fra Odense. Det unge stifterteam fik hurtigt landet million-investeringer til sin idé, og det var lige ved at tage livet af virksomheden, før de overhovedet kom i gang, som vi beskrev tidligere i år.

Læs også: Dårlige millioninvesteringer tog næsten livet af Quickorder

Men indtil videre har 2019 dog været QuickOrders år. Der er både kommet styr på produktet, væksten og investor-siden, og nu kan den bare 23-årige direktør og medstifter Mads Wedderkopp løfte sløret for en ny runde på 7 millioner kroner fra eksisterende investorer og Vækstfonden.

Men i virkeligheden er millioninvesteringen bare en mindre bridge-runde, som skal føre startuppet mod en større, international Serie A-investering. Og direktøren har allerede været i Dublin for at møde en række VC-fonde.

“Vi har kæmpet en del med vores værdiansættelse efter nogle dårlige beslutninger omkring opstarten af virksomheden, som endte med at vores første investor kom ind til en alt for høj værdiansættelse – det gjorde det næsten umuligt at komme videre med internationale investorer, og vi har derfor måttet fastholde en lavere værdiansættelse igennem en længere periode. Med den seneste investering er vi perfekt positioneret til den kommende internationale Serie A-investering,” siger Mads Wedderkopp.

Med investeringen er QuickOrders værdi steget fra 5 til 50 millioner på bare et år, og founder-kredsen har stadig mere end 70 procent af ejerskabet. Og med et stærkt-investorteam i ryggen, føler startuppet sig nu klar til sin første internationale VC-runde.

Hjulpet på vej af Vækstfonden

Vækstfonden har ad flere omgang være inde over QuickOrders økonomi. Først i form af Startlånet, men nu også i form af Vækstfondens konvertible lån – ‘Early Engagement’ – som er et lån Vækstfonden inden for to år kan konvertere til ejerandele.

”Vi investerer i QuickOrder af flere grunde. Vi tror på løsningen og den værdi produktet skaber for restaurationsejerne, hvor vi særligt ser et stort potentiale i den datadrevne teknologi, de har udviklet på tværs af produkter – via machine learning giver QuickOrder restauranterne mulighed for at træffe data drevne beslutninger hvor den større indsigt hjælper til at drive en profitabel forretning. Derudover har vi fulgt teamet de seneste 12 måneder, hvor de har bevist en skalerbar forretningsmodel i et stærk voksende food tech marked, så derfor vurderer vi at QuickOrder har gode muligheder for at accelerere væksten yderligere,” siger Simon Frederik Øelund, Investment Associate i Vækstfonden.

Med den nye kapital skal QuickOrder udvikle videre på teknologien, så deres systemer taler endnu bedre sammen, samt ekspandere internationalt.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY