You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Practio rejser 61 mio. til international ekspansion

Mads Mikkelsen, medstifter og CEO i Practio.

Det danske startup Practio bruger sin digitale platform til at gøre apoteker til lokale sundhedscentre. Nu har virksomheden rejst 61 mio. til at udbrede løsningen international.

Det danske startup Practio bruger sin digitale platform til at gøre apoteker til lokale sundhedscentre. Nu har virksomheden rejst 61 mio. til at udbrede løsningen international.

Vi kommer til at mangle millioner af sundhedsprofessionelle på globalt plan i fremtiden. Det er de store, internationale sundhedsorganisationer enige om. Hvordan udfordringen løses er sværere at svare på, men det danske startup Practio har et bud.

Det københavnske startup går til udfordringen med en vision om at omdanne apoteker til sundhedscentre, så borgerne får lokal adgang til sundhedsydelser i høj kvalitet. Og Practio har implementeres sin platform i Danmark siden 2015 og startede udrulningen i Storbritanien i 2019.

Virksomheden er i forvejen støttet af den tyske sundhedsleverandør ‘Phoenix Group’, og med en ny investeringrunde på 8,2 mio. euro (svarende til godt 61 mio. kroner) kommer også den svenske venturefond Spintop – som anfører runden – og investeringsvirksomheden Carl Westin med.

“De senest hændelser (covid 19-situationen red.) har tydeligt demonstreret det globale behov for at gentænke leveringen af primær helathcare. Vi er super begejstrede for den stærke støtte fra Spintop, Phoenix Group og Carl Westin til at fortsætte vores ekspansion, som giver bedre adgang til kvalitets-healthcare service for flere mennesker,” siger Mads Mikkelsen, der er medstifter og CEO i Practio.

International satsning på vej

Practio tilbyder allerede services, som gør apoteker i stand til at tilbyde vaciner og Covid-19 antistof-tests. Men virksomheden har planer om at udrulle flere services med en bredere platform over tid – til mange flere lande end Danmark og Storbritannien.

Den seneste investeringsrunde skal nemlig ikke bare bruges til at sætte ekstra fart på udrulningen i UK, men også til at gå ind i det tyske marked senere i år – mens flere lande venter fra 2021 og frem.

“Spintop er glade for at kunne støtte Practio i sin internationale udrulning ved at føre an i investeringsrunden. Virksomhedens serviceplatform tager noget af trykket af sundhedssektoren ved at gøre apoteker i stand til at blive et egentligt point-of-care – og det bidrager også med værdi til apotekerne ved at give dem mulighed for at servicere deres kunder bedre og dermed skabe nye indkomststrømme,” siger Erik Wenngren, co-founder og partner i Spintop Ventures.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY