Players 1st bruger VM som katapult for ny fodbold-service
Players 1st bruger VM som katapult for ny fodbold-service

Golf-verdenen har allerede taget Players 1st’s platform til sig, og med verdensmesterskaberne i Rusland som løftestang, vil det danske startup nu også dominere fodbold.

Mens de danske fodbolddrenge har slidt sig videre til en ottendelsfinale under den stegende sol i Rusland, har det aarhusianske startup Players 1st brugt verdensmesterskaberne til at lancere deres nye satsning på fodbold.

”Vi nåede desværre ikke ind og se en fodboldkamp, men i Moskva kickstartede vi vores store, horisontale vækststrategi. Vi har koncentreret os meget om golf, men nu kigger vi også på andre sportsgrene,” siger Morten Bisgaard, CEO og co-founder af Players 1st.

Startuppet har med sine mobile spørgeskemaer hjulpet golfklubber over hele verden med at skabe et datagrundlag, der kan bruges til at forbedre brugertilfredsheden i klubberne. Og nu har de tænkt sig at gøre det samme for fodbold-klubber.

Morten Bisgaard på scenen under Hype Sports Innovation Summit i Moskva.
Morten Bisgaard på scenen under Hype Sports Innovation Summit i Moskva.

Perfekt platform til lancering

Sports-acceleratoren Hype Innovation havde inviteret startups, brands og organisationer med til en konference i Moskva i forbindelse med fodbold VM – blandt andet Players 1st.

”Vores Go-to-market strategi indenfor golf er gået via forbundene i de forskellige lande, og den strategi forsøger vi at gentage for fodbold. Konferencen i Rusland var i forlængelse af den årlige Fifa-kongres, hvor 200 forbund er samlet – så alle interessenter var samlet på samme hotel. Der var alle muligheder for at få nogle fodbold-folk i netværket,” forklarer Morten Bisgaard – som dog undervejs var udfordret af Ruslands blokering af LinkedIn.

Samtidig var Players 1st blandt de otte startups, der var udvalgt mellem 300 ansøgere, som skulle pitche til Hype Sports Innovation Summit – som dog blev vundet af det andet danske startup Veo.

Kæmpe potentiale i nye sportsgrene

Golf-vertikalen har længe været en succes for Players 1st, og siden de sidste år gik ind i USA, har de med 250 golfbaner som kunder allerede nået en væsentlig omsætning. Sideløbende har startuppet testet deres tilfredsheds-platform på håndbold i Danmark, men fodbold-vertikalen bliver det første store forsøg på omdanne golf-erfaringerne til succes i en anden vertikal.

”I princippet er det samme produkt som på golf, vi nu laver en fodbold-version af. Formålet er at ”grow the game of football” ved at fremskaffe et datagrundlag, som klubberne kan handle på. Så det er samme værktøj til klubberne og forbund, som de bruge til at indsamle data, så de kan gøre det bedre,” forklarer Morten Bisgaard.

Læs også: Players 1st har sikret 1,5 million brugere ved at flyve under radaren

Players 1st har netop landet en millioninvestering fra Poul Bærentsen fra Match Invest til at vokse den nye vertikal. Og får startuppet succes med fodboldssatsningen, åbner det op for vækstmuligheder i en lang række andre sportsgrene.

”I princippet er der ingen grænser for, hvilke sportsgrene, vi kan gå ind i. De mere organiserede er gode for os, men det er også dem, der oplever det største pres, fordi der er et ønske i omverdenen om at være knap så organiseret. Og det er jo der, vores produkt kommer ind: Til at lukke kløften mellem hvad sportsudøveren ønsker, og hvad der bliver leveret af de organiserede forbund og klubberne,” forklarer Morten Bisgaard.

I første omgang vil Players 1st dog satse på nogle få men internationale og kommercielt interessante sportsgrene som golf, fodbold og tennis.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.