PlatoScience
PlatoScience investeringsrunde: Millioner af kroner og 11 supernørder til elektrisk hjernehat
PlatoScience investeringsrunde: Millioner af kroner og 11 supernørder til elektrisk hjernehat

De gale videnskabsmænd fra PlatoScience har udviklet et headset, som med strøm optimerer hjernens formåen. Derfor har de i deres investeringsrunde gået efter så få penge og så mange kloge hoveder som muligt.

De gale videnskabsmænd fra PlatoScience har udviklet et headset, som med strøm optimerer hjernens formåen. Derfor har de i deres investeringsrunde gået efter så få penge og så mange kloge hoveder som muligt.

Er du typen, man skal undgå at snakke til, før de første tre sorte kopper kaffe er indtaget. Hvis det er tilfældet, skal du måske investere i PlatoSciences elektriske hjernehat, der stimulerer hjernen til at performe bedre ved at give den strøm i stedet for koffein.

”Det er vores mål, at headsettet bliver mainstream. Det er meget få mennesker, der ikke bruger en eller anden form for stimuli i løbet af arbejdsdagen, og teknologien er lige så sikker, som mange af de løsninger, man bruger i dag – såsom kaffe og ikke-receptpligtig medicin. Vores headset giver en væsentligt bedre effekt med færre bivirkninger,” siger Balder Onarheim, co-founder og CEO i PlatoScience, der ligesom medstifter og hjerneforsker Morten Friis-Olivarius har en Ph.D.

Headsettet fungerer ved at sende små, elektroniske signaler ind i hjernen, der får forskellige centre til at blive mere eller mindre åbne. En teknik der blandt andet er blevet anvendt til at stimulere ADHD-ramtes evne til at fokusere.

Det danske startup gik i gang med udviklingen i 2015, og udgav sit første forbrugerprodukt, der skal hjælpe brugeren til at tænke mere fokuseret eller kreativt, i 2017. Udviklingen af nye og forbederede produkter er stadig i gang, og derfor har teamet i dag flere medlemmer med end uden en Ph.D. Og det tunge team har netop sikret PlatoScience en millioninvestering fra 11 angels, der også selv er supernørder.

Teamet bag PlatoScience

Smart Money i yderste potens

En norsk medieguru, en finsk-japansk entreprenør og to Ph.D’er i bioinformatik er blandt de 11 business angels, der netop har smidt et millionbeløb i virksomheden.

”Vores nye investorer er eksperter på hver deres områder. Én kan åbne døren til det vigtige asiatiske marked, mens en anden er rumingeniør. For os er det nemlig langt vigtigere, at vores investorer kan være supernørder og bidrage med viden på hver deres områder, end med deres pengepung”, siger Balder Onarheim.

PlatoScience mener, at danske iværksættere fokuserer for meget på at rejse så mange penge så tidligt som muligt. Det kan give et urealistisk forhold til, hvad virksomheden kan, og hvor omkostningsniveauet bør ligge. Derfor har startuppet kun rejst det allerhøjest nødvendige, og i stedet fokuseret på, at der skulle følge kloge hoveder med pengene.

”Vi står nok i en situation som ikke så mange startups gør, hvor der er virkelig mange specifikke kompetencer, vi skal bruge for at komme videre. Kan vi finde de rigtige mennesker, som har noget skin in the game, så vil det styrke virksomheden væsentligt mere end penge gør. Jo flere smarte hoveder, vi får ind, des bedre. Så skal det med penge nok løse sig,” siger Balder Onarheim.

Samlet set har PlatoScience dog rejst et mindre millionbeløb fra de 11 investorer, der skal bruges til at masseproducere virksomhedens første produkt, PlatoWork. Samtidig skal pengene gå til udvikling af de næste to produkter i form af et headset til medico-markedet og et headset til e-sport.

Investering i en ny produktkategori

Selvom investeringssummen ikke er enorm, kommer den alligevel til at markere PlatoSciences overgang mod et kommercielt startup.

”I den her type startup, hvor vi satser på radikal teknologi, kræver det tit et team og nogle founders, som er ekstremt nørdede og ekstremt videnskabeligt anlagt. Og det giver en udfordirng på den kommercielle side. Det kan være svært at flytte sig fra at være den tunge, videnskabelige startup til at skulle være kommerciel og kunne reagere hurtigt, men det er den rejse vi skal ud på nu,” siger Balder Onarheim.

Læs også: Rokoko indgår omfattende partnerskab med giganten Unity

Skal missionen om at blive et mainstream-produkt lykkes, skal PlatoScience overbevise den almene bruger om, at det er en god ide at sætte strøm til hjernen. Og det erkender stifteren, bliver udfordrende.

”Strøm og hjernen er jo to ting, som de fleste mennesker synes er rimelig komplekse at forstå. Der er en anden virksomhed, der bruger samme teknologi som os, så vi er to på verdensplan, som er i gang med at introducere en helt ny produktkategori,” siger han.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=260&v=RmvGztKStU4

Med den store opgave forude afviser han da heller ikke, at PlatoScience på et tidspunkt skal rejse en stor investeringsrunde. Det skal bare ske på det rigtige tidspunkt i virksomhedens rejse. Også selvom han var positivt overrasket over angelmiljøet i Danmark under investeringsprocessen.

”Det er jo ikke et safe bet at skulle lave en ny produktkategori, men mange angels havde faktisk både pengene og modet til at investere. Men virksomheden skal bygges brik for brik, så mange af de investorer der ikke kom med nu, er måske relevante på et senere tidspunkt. Pengene skal rejses ud fra det, der er behov for – man må ikke lade sig forblænde af antallet af nuller på beløbet,” siger han.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.