You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Pento henter 18 millioner fra internationale investorer til at udbrede sit lønsystem

Stifterne af Pento: Jonas Bøgh og Emil Hagbart.

Hundredevis af danske virksomheder bruger allerede lønsystemet fra Pento, og med en investering på 18 millioner kroner fra en række internationale investorer, gør startuppet sig nu klar til at indtage England.

Hundredevis af danske virksomheder bruger allerede lønsystemet fra Pento, og med en investering på 18 millioner kroner fra en række internationale investorer, gør startuppet sig nu klar til at indtage England.

Løn er en af de ting, der bare skal være styr på i alle virksomheder. Alligevel driver mange stadig lønadministration gennem et kludetæppe af e-mails, excel-ark og pdf-filer.

Det undrede Jonas Bøgh og Emil Hagbart, at der ikke fandtes en mere moderne måde at styre løn på, efter de selv havde stået for at køre løn igennem en årrække. Derfor stiftede de for to år siden Pento – et startup der har udviklet et mere moderne lønsystem, som både for at automatisere virksomhedens arbejde og gør udbetalingerne mere gennemskuelige for de ansatte.

“Lønadministration virker til at være et af de få områder hos de fleste virksomheder, hvor der ikke er sket markante forbedringer i rigtig mange år. Heldigvis kan vi se, at mange virksomheder nu, især inden for finance- og økonomiområdet, begynder at tage nye teknologier og produkter til sig, og hurtigt kan se hvordan det påvirker deres effektivitet og overblik betydeligt,” siger Jonas Bøgh, Adm. Direktør og medstifter af Pento.

Virksomheden hjælper i dag hundredevis af danske virksomheder med lønne, og har nu rejst 18 millioner kroner til at udbrede løsningen udenfor landets grænser.

Skal prøve kræfter med England

Investorene bag Pentos kapitalindsprøjning er tyske Point Nine Capital og britiske Seedcamp – der tidligere har investeret i blandt andet Revolut og TransferWise – samt en række danske investorer inklusiv Futuristic.vc og Preseed Ventures.

Pengene skal bruges til at fortsætte udviklingen af produkternei Danmark, og snart lanceres Pento også på det første ny marked: England. Her skal Pento bevise, at systemet også har potentiale udenfor Danmarks grænser.

“Jeg er stolt af den fremgang vi har vist siden vi startede for cirka 2 år siden. Vi har bygget et virkelig godt produkt, som vores kunder er glade for, og vi har formået at tiltrække nogle af de dygtigste investorer i Europa. Nu handler det om tage det hele tre niveauer højere op, og jeg glæder mig til at se hvor vi er om 2 år,” siger Jonas Bøgh fra Pento.

Og i følge den tidlige investorer Christian Jantzen, fra venture-fonden Futuristic.vc, der også er med i den nye investeringsrunde, har startuppet med de nye investorer det perfekte afsæt til at lykkes på det nye marked.

Christian kommenterer: “Jeg er ovenud stolt af det som founder-teamet har opnået, siden vi investerede for godt 18 måneder siden. Det har været en fantastisk rejse indtil videre, og jeg er glad for fortsat at kunne støtte Jonas og Emil’s ambitioner om at revolutionere måden virksomheder tænker løn på. Med Point Nine og Seedcamp har vi fået noget nær de perfekte partnere til at ekspandere internationalt, og jeg glæder mig til at arbejde sammen med det nye team.”

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY