You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Nytårs Top 5: Årets Mest Læste 2018

@sebastian

En platform for mursten, et startup der hjælper feriebranchen og en idé der fik 25 millioner og en mastodont i ryggen er blandt de historier, i klikkede allermest på i 2018. Vi har samlet de 5 mest læste artikler i overblikket her.

En platform for mursten, et startup der hjælper feriebranchen og en idé der fik 25 millioner og en mastodont i ryggen er blandt de historier, i klikkede allermest på i 2018. Vi har samlet de 5 mest læste artikler i overblikket her.

Nytåret bliver ikke bare fejret med champagne og raketter, men også med et hav af lister og tilbageblik på året der gik. I skal selvfølgelig ikke snydes for sådan en liste fra os, så vi har traditionen tro fundet de 5 mest læste TechNews frem fra året der gik.

Læs også: Nytårs Top 5: De mest læste tech-nyheder i 2017

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at det er de seje startups, i helst vil klikke på, men igen i år er der et bredt spænd i de brancher, stadier og bedrifter, som har fået mest opmærksomhed.

#5: Brickshare får millioninvestering til at bygge børsplatform for ejendomsinvesteringer

Sidste års mest læste historie handlede om Brickshare, og igen i år har crowdfundingplatformen for mursten sikret sig en topplacering i klik-krigen. Det skete, da den unge virksomhed startede året med en investering på 10 millioner fra Seed Capital og PreSeed Ventures.

Brickshare får millioninvestering til at bygge børsplatform for ejendomsinvesteringer

#4: Dansk startup kan afhjælpe en af feriebranchens største udfordringer

Flere startups har de seneste år kastet sig over at lave en slags “Uber for Rengøring”, men det blev Happy Helper der med store vækstrater og en børsnotering trak de største overskrifter i 2018.

Dansk startup kan afhjælpe en af feriebranchens største udfordringer

#3: Dansk mastodont og 25 millioner i ryggen: Undo vil udfordre branchen med gennemskuelig forsikring fra mobilen

Fintech har længe været et varmt emne, og i 2018 begyndte branchen for alvor at få nye undergenre som WealthTech, PenTech og InsurTech. Undo er eksemplet på det sidste og efter halvandet års forberedelse en både tidlig og rekordstor investering fra Tryg til at udfordre forsikringsindustrien.

Dansk mastodont og 25 millioner i ryggen: Undo vil udfordre branchen med gennemskuelig forsikring fra mobilen

#2: 100.000 brugere på et år: Spiir ramte plet, da de gamificerede unges økonomi

Spiir er efterhånden en af veteranerne i det danske fintech-miljø, men 2018 blev i den grad det aarhusianske startups år. Nordic API Gateway, der ejes og udvikles af Spiir, fik investeringer for 64 millioner kroner, og Spiir fik den første danske licens som “kontooplysningstjeneste”. Men det var alligevel historien om, hvordan gamification sikrede startuppet 100.000 brugere, i klikkede flest gange på.

100.000 brugere på et år: Spiir ramte plet, da de gamificerede unges økonomi

#1: Statum efter Løvens Hule: Løverne ændrede forretningen radikalt

Det danske startup-miljø har de seneste år fået mere af den opmærksom, som det i den grad fortjener, og med DR-programmet Løvens Hule er iværksætterne flyttet helt ind i de danske stuer. Startuppet Statum, der vil afskaffe jobansøgningen med tech, tog os med bag optagelsen af programmet, og fortalte hvad der sker både før og efter kameraerne snurrer.

Statum efter Løvens Hule: Løverne ændrede forretningen radikalt

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY