Ny i tech-branchen? Sådan varemærkeregistrerer du din virksomhed
Ny i tech-branchen? Sådan varemærkeregistrerer du din virksomhed
@Redaktionen

Artiklen er betalt af Legal Hero.

Som ny spiller inden for enhver branche, er der en række praktiske ting, du bør have godt styr på. Det gælder ikke kun for din økonomi, produktion og markedsføring. Også din virksomhed skal beskyttes som værende lovligt registreret. Men hvordan får du styr på varemærkeregistreringen? Det kan du læse meget mere om i denne artikel.

Vi vil først og fremmest fortælle dig mere om, hvorfor varemærkeregistrering er væsentligt og nødvendigt for dig. Og så kan du læse mere om, hvordan du får det hele gjort nemt og hurtigt.

Hvad betyder en varemærkeregistrering?

Når vi taler om et varemærke, er det først og fremmest det billede, der forbindes med din virksomhed. Det kan også kaldes for dit logo, og det er en måde at adskille din virksomhed fra andre. Det kan desuden også omhandle dit slogan, en særlig emballage og andre elementer, der gør din virksomhed unik og genkendelig.

En varemærkeregistrering er en form for patent på netop dit varemærke. Dette kan du gøre i både Danmark og Europa, så andre forhindres i at tage samme varemærke i brug. Du kan selv vælge, om du vil registrere dit varemærke, men fordelene er mange, hvis du vælger at gøre dette.

Hvorfor er varemærkeregistrering en fordel?

En varemærkeregistrering er som nævnt ikke lovpligtig, men du nyder ikke godt af nogle fordele, hvis du lader være. Hvis du ikke får det gjort, kan du risikere, at andre vælger at lave et varemærke, der ligner dit til forveksling. Du vil desuden miste retten til brugen af dit varemærke, hvis den anden part vælger at registeret sit.

En varemærkeregistrering i Danmark har en løbetid på 10 år, hvor du efterfølgende kan forlænge det i yderligere 10 år. Du kan forlænge det ligeså mange gange, du gerne vil, og dermed kan du have dit unikke varemærke i al den tid, din virksomhed kommer til at eksistere. Du skal tage det i brug senest fem år efter, at Patent- og Varemærkestyrelsen har godkendt din registrering.

Sådan får du registeret

Det er hverken omkostningsrigt eller besværligt for dig at komme igennem en registrering, og du kan selv slippe for arbejdet. I dag finder du en række virksomheder, der sørger for at registrere det hele for dig. Her skal du blot oprette din sag, hvor du efterfølgende vil få den rette hjælp gennem hele processen. Herefter vil al sagsbehandling foregå online, så du nemt kan følge med.

Styrk dit varemærke og få succes

I dag vil mange gerne ind på den store teknologiscene, og er du allerede godt på vej, er en varemærkeregistrering særligt givende for dig. Mange kunder vil genkende din virksomhed ud fra dit logo og slogan. Dermed kan andre vælge at læne sig op ad din virksomheds varemærke, hvis du får succes på markedet. Det kan skabe forvirring hos forbrugeren og dermed forårsage, at du mister dine kunder.

Ved at registrere dit varemærke, slipper du for konkurrenter, der prøver at efterligne dig og dine ideer. I stedet kan du fokusere på dine kunder og dyrke din succes fremadrettet – helt i ro og fred.

Advokaten hjælper med det praktiske

Der en række ting der skal være på plads inden du får registreret et varemærke. Her bør du alliere dig med en advokat for, at sikre dig bedst muligt, og øge chancen for en succesfuld beskyttelse af dit varemærke. Der findes en række specialiserede tjenester og advokater der kan hjælpe, også nogle der tilbyder fast pris for opgaven. Tjek eksempelvis Legalhero.dk.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.