You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ny finanslov indeholder gode nyheder for iværksættere

@sebastian

Selvom regeringen er rød, er den nye finanslov langt mere erhvervsvenlig, end vicedirektøren for SMVdanmark turde drømme om. Og fra Vækstfonden er der roser til finanslovens grønne investeringer.

Selvom regeringen er rød, er den nye finanslov langt mere erhvervsvenlig, end vicedirektøren for SMVdanmark turde drømme om. Og fra Vækstfonden er der roser til finanslovens grønne investeringer.

Det tog uger med lange forhandlinger inden S-regeringen og dens støttepartier kunne offentliggøre en ny finanslov for 2020 i går aftes. Og ifølge Jakob Brandt, vicedirektør for SMVdanmark, kan man som iværksætter godt glæde sig over den nye aftale.

”Det er en langt mere erhvervsvenlig finanslov, end jeg havde turde drømme om med de partier, vi vidste, der skulle bære aftalen igennem for regeringen. Selv Enhedslisten – som vi bestemt ikke plejer at rose efter en finanslovsaftale – har fået et andet syn på erhvervslivet og medvirket til at sikre nogle gode tiltag for de små og mellemstore virksomheder,” siger han.

3 vindere – og én taber

Først og fremmest roser SMVdanmark regeringen for ikke at ændre på reglerne for, hvor mange af medarbejdernes sygedage virksomheden skal betale. Der var nemlig forslag om at hæve betalingen fra 30 til 40 sygedage, men det er altså ikke sket.

På samme måde roser organisationen finansloven for at beholde BoligJobordningen, som giver mulighed for at få håndværkerfradrag.

En mere markant ændring i finansloven er, at selvstændige nu sikres barsel, hvilket SMVdanmark mener, er et skridt på vejen mod et mere ligestillet iværksættermiljø:

”Vi har brug for flere kvinder, der starter egen virksomhed – også mens de er unge. Og med øremærket barsel til mænd vil flere selvstændige mænd også tage barsel fremover. Derfor er en fair løsning, at selvstændige nu bliver sidestillet med alle andre på arbejdsmarkedet og får adgang til en barselsordning,” siger vicedirektøren.

Der er dog også ét stort hår i suppen: Tredoblingen af arveafgiften, som er en dårlig nyhed for de 25.000 virksomheder, der står over for et generationsskifte.

Milliarder til grøn teknologi

Som en del af den nye finanslov etableres også ’Danmarks Grønne Fremtidsfond’. Herigennem afsætter regeringen milliarder til investeringer i grønne løsninger og teknologier. Ud af de 25 mia. kroner, der samlet afsættes til området, vil Vækstfonden blive styrket med 4 mia. kr. og Danmarks Grønne Investeringsfond med 6 mia. kr.

”Det er enestående fremsynet af regeringen sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet at vælge aktivt at investere i teknologiske og innovative grønne løsninger, som et af midlerne til at gennemføre vores fælles grønne omstilling. Jeg har stor tillid til, at Vækstfonden, med sine mange erfarne medarbejdere, kan yde et kvalificeret bidrag i denne proces. Lad mig benytte lejligheden til at kvittere for den tillid, regeringen og partierne bag finansloven herigennem viser Vækstfonden. Det er en ambitiøs, men også realistisk plan, og samtidigt en plan, der ikke blot sikrer den grønne omstilling, men også skaber danske arbejdspladser. En nøgleværdi i Vækstfondens virke,” siger Claus Gregersen, formand i Vækstfonden.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY