Foto: Austin Distel.
Ny DTU-uddannelse skal styrke bestyrelsen i startups og scaleups
Ny DTU-uddannelse skal styrke bestyrelsen i startups og scaleups

En ny uddannelse på DTU skal klæde bestyrelsesmedlemmer på til at lede og træffe beslutninger i startups, scaleups og SMV’er.

En ny uddannelse på DTU skal klæde bestyrelsesmedlemmer på til at lede og træffe beslutninger i startups, scaleups og SMV’er.

Dygtige bestyrelser skaber succesfulde virksomheder. Det er overbevisningen hos DTU Learn for Life, der den 4. februar slår dørene op for den helt ny bestyrelsesuddannelse.

Uddannelsen ‘DTU Board Education’ henvender sig til blandt andet erfarne erhvervsfolk, investorer og specialister – iværksætterdrevne individer, der ønsker at videreudvikle deres bestyrelseskompetencer. Og selvom uddannelsen ikke kun er målrettet startup-miljøet, mener Karsten Uldal, vicedirektør ved DTU Learn for Life, at særligt de unge virksomheder kan få glæde af kompetencerne.

“Vi oplever en stor efterspørgsel i markedet på kompetencer inden for bestyrelsesarbejde, særligt fra startups og SMV’er. På DTU Learn for Life er vi glade for nu at kunne tilbyde denne uddannelse, fordi vi ved, at bestyrelser bidrager med erfaringer og kompetencer, som har stor betydning for om virksomhederne vækster. DTU har startet mere end 2.000 virksomheder de seneste 20 år, og det er tydeligt at se, at de mest succesfulde af dem, er netop de virksomheder, der tidligt har gjort brug af mentorer, advisory boards og bestyrelser,” siger han.

Erfaring der bakkes op af en undersøgelse foretaget af IRIS Group for DTU som viser, at tidlig brug af advisory boards og bestyrelser har stor betydning for virksomhedens succes målt på parametre som vækst, beskæftigelse og tiltrukket kapital.

Karsten Uldal, vicedirektør i DTU Learn for Life.

Bestyrelsestræning er tiltrængt

Bestyrelsesuddannelsen giver deltagerne et indblik i bestyrelseslokalet gennem rigtige forretningscases fra iværksætter-virksomheder fra hele verden. På uddannelsen vil deltagerne møde succesfulde entreprenører, professionelle bestyrelsesmedlemmer, investorer, eksperter og topledere, som alle har til opgave at give deltagerne værdifuld sparring på deres bestyrelseskarriereudvikling.

En af underviserne på uddannelsen er Lars Kolind, som er en af Skandinaviens mest succesrige forretningsledere. Og han mener, det er tiltrængt at bestyrelsesmedlemmer får reelt træning, før de sætter sig ved bestyrelsesbordet.

”Jeg har siddet i mange bestyrelser og også ledet en del af dem. Det er slående, at meget få mennesker rent faktisk er blevet trænet til at bestride den rolle, inklusive mig selv. Jeg har lært det på den hårde måde og efter mange fejl. Derfor er jeg glad for, at uddannelser som DTU Board Education bliver oprettet,” siger han.

DTU Board Education består af 18 undervisningsgange – både hel- og halvdagssessioner fordelt over fem måneder.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.