You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ny betalingsløsning fra Swiipe: Betal med kontonummer i webshoppen og spar gebyret

Anders Riis, CEO og stifter af Swiipe.

Fintech-startuppet Swiipe har som de første lanceret et betalingsmodul til webshops, så kunderne kan betale direkte fra kontoen. Dermed udfordrer startuppet giganter som Visa og Mastercard.

Fintech-startuppet Swiipe har som de første lanceret et betalingsmodul til webshops, så kunderne kan betale direkte fra kontoen. Dermed udfordrer startuppet giganter som Visa og Mastercard.

Det skal være muligt at omgå betalingskortet og betale direkte med kontonummer i webshoppen. Det var et af løfterne, da EU-direktivet PSD2 gjorde sit indtog for et år siden og muliggjorde konto-til-konto betalinger.

Der har bare manglet en konkret løsning til at føre potentialet ud i livet, men det ændrer fintech-startuppet Swiipe nu på. Virksomheden har netop lanceret den første konto-til-konto betalingsløsning til e-handels-markedet.

“Det her nye EU-betalingsdirektiv giver nogle helt nye måder at lave betalinger på, og kommer til at ændre betalingsverdenen, som vi kender den i dag,” mener Anders Riis, stifter af Swiipe, som indtil 2017 var direktør i Nets, hvor han var ansvarlig for udvikling af fremtidens Betalingsservice netop baseret på PSD2.

Der opkræves i dag mange millioner i betalingsgebyrer hver eneste dag, og det vil Swiipe ændre med den nye løsning. Helt konkret lover virksomheden at blive 40 procent billigere fra dag ét, og markedet vil på sigt reducere prisen yderligere.

Vil både være billigere og nemmere

Med Swiipes konto-til-konto betaling er det muligt at lave en kontooverførsel direkte i webshoppens checkout, hvor betalingskort ellers hidtil har domineret. Dermed går betalingen direkte fra kundens konto til webshoppens – og undgår betalingskæden af kortudstedere, betalingsgateway og indløsere.

Ulempen i de første eksempler på løsningen har været, at det gør betalingsprocessen længere: Kunden skal vælge bankforbindelse, logge ind med Nemid og verificere kontobetalingen.

Men siden Swiipes start for tre år siden har formålet været at forberede sig på de nye muligheder og eliminere de ulemper, PSD2 giver i selve købsflowet – så konkurrenceeffekten ikke forsvinder.

”I sin oprindelige form, ser jeg PSD2 lidt ligesom kryptovaluta. Det er enormt smart i teorien, men der er meget få reelle brugsscenarier, hvor du bruger kryptovaluta i hverdagen. Det vil jeg gerne sikre ikke sker med PSD2,” siger Anders Riis.

Derfor har Swiipe udviklet en løsning, der gør onlinebetalingen nemmere og hurtigere. Har man først købt på et website, der benytter Swiipe, skal man ikke indtaste sine købsoplysninger igen på andre sites der benytter Swiipe. Kunden går simpelthen direkte fra kassen til køb.

Swiipes løsning har hidtil været bygget op omkring at huske betalingskort, så kunderne kan købe ind på nettet med et enkelt klik – en løsningn 300 webshops allerede bruger. Nu bliver det også muligt at få husket sine data til kontobetalinger, så kunderne ikke skal registrere sin bankkonto, hver gang de ønsker at købe på nettet. Det gør konto-til-konto betaling til et reelt og nemt betalingsmiddel, når der handles på nettet.

Betalingslandskabet ændrer sig

Swiipe vil altså gøre op med de høje priser på betalingsmarkedet i dag og samtidig gøre det nemt. Med andre ord vil den tidligere Nets-direktør tage kampen op mod spillere som Visa og Mastercard.

“Konto-til-konto betalinger vil være til gavn for webshopejerne såvel som forbrugerne,’’ mener Anders Riis.

Og han bakkes op af Thomas Krogh Jensen, som er CEO for Copenhagen Fintech:

”Effekten af direktivet har ladet vente på sig på betalingsdelen, og det er overraskende at se, at direktivet ikke tidligere har medført reelle konto-til-konto udbydere her i Danmark. Derfor synes jeg, at det er ekstra spændende at se en spiller som Swiipe – der har forberedt sig de seneste tre år på at designe en unik løsning på ryggen af direktivet. Der er ingen tvivl om, at PSD2 kommer til at revolutionere betalingsmarkedet, som vi kender det i dag.”

Servicen er etableret i samarbejde med Nordic API Gateway, der har lavet integrationer til de skandinaviske banker. Løsningen udrulles først i en prøveperiode, hvor den tilbydes til få udvalgte webshops med et loft over den tilladte betalingsvolumen for at høste de første erfaringer med denne spritnye løsning.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY