You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Norlase rejser 26 mio. til at udbrede sin laserkanon

@sebastian

Den unge virksomhed Norlase rejser 26 millioner til at accelererer væksten af sin øjenlaser og fremskynde udviklingen af produkt-portføljen.

Den unge virksomhed Norlase rejser 26 millioner til at accelererer væksten af sin øjenlaser og fremskynde udviklingen af produkt-portføljen.

Der er noget science fiction-agtigt over fortællingen bag startuppet Norlase: Virksomheden er et spinout fra DTU Fotonik og udvikler den nyeste laserteknologi.

Laserteknologien er dog målrettet behandlinger af øjensygdomme, hvor deres laseraggregat ‘Leaf Green Laser System’ er 10 gange mindre end eksisterende systemer og tilbyder øjenlæger og deres patienter støre effektivitet.

Det har netop ført til en investering på 26 mio. kroner fra det London-baserede investeringsfirma ‘West Hill Capital’. Det er West Hill Capitals anden investering i Norlase, som bringer den samlede investeringssum i virksomheden op på 90 mio. kroner.

“Siden den første investering, har vi været meget imponerede over Norlases udvikling. De har bragt deres revolutionerende laserteknologi til markedet hurtigt og er allerede blevet implementeret hos nogle af verdens førende øjenlæger. Norlase har potentialet til at blive verdens førende leverandør af laserbaseret, medicinsk udstyr. Vi har fuld tiltro til teamet og er begejstrede over at være en del af deres rejse,” siger Robert Caie, Managing Partner hos West Hill Capital.

Hurtigere vækst

Laseren fra Norlase er allerede på det amerikanske marked. Den nye investeringsrunde skal bruges på at skalere flagskibsproduktet, som for nyligt er blevet CE-godkendt, til flere markedet. Og så skal der udvikles flere produkter til porteføljen.

“Den yderliger funding vil gøre os i stand til at vokse endnu hurtigere, så vi kan få næste generation af oftalmiske lasere ud til læger i hele verden,” siger Oliver Hvidt, CEO i Norlase.

Virksomheden er lykkes med at rejse penge midt i en global pandemi. Og mens krisen har betydet nedgang for mange virksomheder, har det været en mulighed for Norlase til at bevise værdien af deres nye, fleksible teknologi.

“Vores laser tillader læger at behandle flere patienter, maksimere udnyttelsen af deres lokaler og yde øjenbehandlinger af høj kvalitet til en god pris sammenlignet med andre lasere,” siger Oliver Hvidt og fortsætter:

“Vi ved at mange øjenlæger er i en ekstremt svær situation på grund af Covid-19, og mere end nogensinde søger de en fleksibel, pålidelig løsning til en overskuelig pris. Hos Norlase bruger vi vores teknologiske forspring til at levere produkter som udmærker sig på netop de parametre.”

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY