Nordic API Gateway lukker stor millioninvestering og kickstarter europæiske ambitioner
Nordic API Gateway lukker stor millioninvestering og kickstarter europæiske ambitioner
@Redaktionen

I dag løfter det danske fintech og open banking platform Nordic API Gateway sløret for sin seneste investeringsrunde, hvor Aarhus-virksomheden har modtaget 35 millioner kroner fra Danske Bank og norske DNB.

I dag løfter det danske fintech og open banking platform Nordic API Gateway sløret for sin seneste investeringsrunde, hvor Aarhus-virksomheden har modtaget 35 millioner kroner fra Danske Bank og norske DNB.

Nordic API Gateway placerede sig for alvor på det fintech-landkortet i 2018, hvor virksomheden ad to omgang rejste investeringer på 64 millioner kroner fra storbankerne Danske Bank og DNB i Norge.

Læs også: Aarhusiansk fintech-komet lander 29 millioner fra norsk storbank

Nu kan virksomheden offentliggøre endnu en investeringrunde på 35 mio. kroner med de samme to partnere, hvilket bringer det samlede investeringsbeløb op på 99 millioner kroner. Og denne omgang er millionerne øremærket en aggressiv ekspansionsplan, som skal gøre gøre Nordic API Gateway til en af de førende open banking platforme i Europa.

“Vi har investeret tid og kræfter i at lægge skinnerne i norden, hvor vi i dag har fuld dækning af banker til både data og betalinger. Dette indkluderer en forståelse af den lokale markedsdynamik, såsom betalingslove, reguleringer og behov fra kunderne,” siger Rune Mai, CEO og stifter af Nordic API Gateway, og fortsætter:

“Vi har fra start implementeret compliance i vores DNA, hvilket har gjort os i stand til at lukke aftaler med nogle af de største finansielle institutioner i Norden – både hvad angår betalinger samt adgang til finansielle data. Samtidigt har vi haft stor succes i andre industrier, såsom regnskabs- og ERP-systemer, hvor Nordic API Gateway har vist sig at være den stærkeste spiller grundet vores adgang til erhvervskonti.”

Virksomheden har de seneste år skabt sig en platform i Skandinavien, hvor både storbanker og startups har sluttet sig til løsningen – blandt andet OP Financial Group, Danske Bank, DNB, Jyske Bank, Pleo, Billy og Dinero. Men nu er hedder missionen altså resten af Europa.

Licensen til Europa er på plads

Tidligere på måneden fik Nordic API Gateway ret til at overføre sine PSD2 licenser til resten af Europa, hvilket giver det danske fintech adgang til at agere som både kontooplysningstjeneste og betalingsinstitut i de nye markeder. Derfor føler Rune Mai sig nu også klar til at tage skridtet mod en pan-europæisk platform sammen med medejerne fra Danske Bank og DNB.

“Vi er glade for at kunne samarbejde med DNB om at øge vores investering i Nordic API Gateway. Opbygningen af en europæisk open banking infrastruktur kræver samarbejde, muskler og et stort netværk. Det er tydeligt, at Nordic API Gateway har været en nøglespiller i Norden, og vi ser frem til at holde hastigheden oppe ved at understøtte deres open banking-rejse for at opnå en stærk fælles platform, der øger finansiel innovation på tværs af industrier i hele Europa,” siger Lars Malmberg, Global Head of Business Development hos Danske Bank.

Investeringsrunden skal gøre Nordic API Gateway i stand til at lande en endnu større investering i de kommende måneder, hvilket vil sikre de europæiske ekspansionsplaner i 2020. Og Nordic API Gateway har allerede kunder i nogle af de nye markeder.

“Vi er mere klar end nogensinde før til at skalere vores services til resten af Europa. Faktisk er vi allerede startet, og vi kan også afsløre, at Nordic API Gateway er i luften i Storbritannien, Holland, Polen og Baltikum, som er markeder, hvor vi også i forvejen har kunder. Vi ønsker at gøre det muligt for alle at drage fordel af finansielle data og adgang til konto-til-konto betalinger, så det bliver så simpelt som muligt at bygge nye tjenester for både forbrugere og virksomheder i hele Europa og dermed øge brugervenligheden for millioner af europæere,” siger Rune Mai.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.