NGH#13: Hvordan skalerer Falcon.io sit inside salg på en profitabel måde?
NGH#13: Hvordan skalerer Falcon.io sit inside salg på en profitabel måde?

I 2016 brugte Falcon.io for hurtigt sin investering, fordi salget var stagneret. To af nøglepersonerne, der var med til at vende trenden, fortæller her, hvordan de gjorde.

I 2016 brugte Falcon.io for hurtigt sin investering, fordi salget var stagneret. To af nøglepersonerne, der var med til at vende trenden, fortæller her, hvordan de gjorde.

Falcon.io var allerede en af verdens førende platforme for markedsføring på sociale medier, da virksomheden i starten af året blev solgt til Cision for et stort millionbeløb.

Læs også: Falcon.io efter multimillionsalg: København har en kæmpe fremtid indenfor SaaS 

Men selvom rejsen endte med et exit, har der også været bump på vejen for Falcon.io. Et af dem var i 2016, hvor salget var stagneret, og virksomheden brændte venture-penge af alt for hurtigt, fordi der ikke var nok gang i salget.

To af personerne, som var med til at vende salgssituationen, var Ólafur Sölvi Pálsson, ex-Director of Commercial Operations, og Toni Hohlbein, COO, Falcon.io. Og til Nordic Growth Hackers fortalte de hvordan.

Omdrejningspunktet for at få vendt situationen, var “Customer Acquisition Cost Payback” – altså hvor lang tid det tog at få de penge tilbage, som var brugt på at “købe” en kunde. På det tidspunkt i 2016 tog det 20 måneder, men skulle ideelt set ned på masimum 12 måneder.

For at få salget tilbage på skinner analyserede Ola og Toni alle relevante kanaler og sammenhænge – makreting, outbound, inbound, land, industrier – for at finde ud af hvad der virkede, og hvad der ikke gjorde. Alt der ikke bidrog til at få “CAC Payback” ned under 12 måneder blev afbrudt.

I processen indså de, at den mest effektive kanal var outbound sales calls. Selvom det kan være fristende at automatisere marketing go salg for at bygge en billig og automatiseret salgsmaskine viste det sig altså, at menneskelig interaktion var det, der skar igennem larmen – og var mere effektivt end alt andet.

Resultatet?

Falcon.io skar sine omkostninger til marketing med 50 procent, og på tre måneder var de nede på en ‘CAC Payback’ på 14 måneder. Et resultat der har forbedret sig endnu mere siden.

“Du køber aldrig en B2B-løsning fra en reklame på Facebook. Og du modtager ikke så mange salgsopringninger i løbet af dagen, så når man tænker over det, giver det mening at outbound sales calling er en effektiv metode. Det menneske touchpoint virker stadig.”

https://www.facebook.com/techsavvymedia/videos/300381900654440/

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.