You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Move Fast with Stable Infrastructure: Fintech har brug for et stærkt fundament for at skalere

@Redaktionen

Fintechs vokser og påvirker stadig flere brugeres hverdag. Men med stor påvirkning følger også et stort ansvar, hvilket gør stabil infrastruktur afgørende, hvis væksten skal fastholdes.

Fintechs vokser og påvirker stadig flere brugeres hverdag. Men med stor påvirkning følger også et stort ansvar, hvilket gør stabil infrastruktur afgørende, hvis væksten skal fastholdes.

For et årti siden var det kun tech-interesserede bankfolk som kendte til “fintech”. I dag er termen blevet mainstream, og produkterne fra de finansielle tech-virksomheder påvirker i dag de flestes hverdag.

Den strøm af finansiel innovation og tilhørende øget konkurrence er gode nyheder for forbrugerne. Men ifølge Bill Fenick, som har brugt de seneste 25 år i den finansielle industri og set væksten indefra, skaber det også nogle udfordringer.

“Fintechs er begyndt at modnes og vokse sig rigtig store. Startups er fantastiske – indtil de ikke er det. Når de bliver for store uden at have den rigtige modenhed til at kontrollere det bæst, de faktisk er blevet, bliver det et problem” siger Bill Fenick, Vice President for Enterprise i Interxion.

Skalering skriger på sikkerhed

Teknologiske fremskridt har drastisk sænket barrieren for at blive en finansiel servicevirksomhed. Særligt skyen har gjort skalering meget hurtigere og beregninger af store datamængder tilgængelige – også for nye spillere.

“Fintechs er begyndt at modnes og indse: De kan putte en masse applikation i skyen. Det skaber fantastiske mængder af data og datastrømme – men når du har data, skal du også have en masse kontrol omkring det,” siger Bill Fenick.

William Fenick, Interxion
Bill Fenick Vice President for Enterprise i Interxion

Med sine ‘colocated’ datacentre er Interxion eksperter, når det kommer til sikker, stabil og skalerpar infrastruktur for fintechs. Kunderne er afhængige af deres meget sikre og forbundne datacentre for at leve op til GDPR og finansielle, regulatoriske krav – såvel som for at sikre en glat brugeroplevelse. Blandt kunderne er både Saxo Bank, e-money og Nasdaq.

“Hvis du har en dårlig oplevelse to eller tre gange, hvor systemet ikke vil loade, er det ikke sikkert, du ønsker at bruge det igen. Samtidig er fintechs kommet under et større, regulatorisk pres, og når det sker, er de nødt til at kigge nærmere på deres egen infrastruktur. Hvis myndighederne banker på døren, skal de kunne fremvise deres udstyr og sikkerheden omkring det,” siger han.

Et operativsystem for infrastruktur

Der er ikke noget entydigt svar, når det kommer til at vælge den rigtige løsning til at skalere på en sikker måde. Nogle gange er cloud det rigtige svar, mens datacentre er det rigtige valg andre steder. Og det er præcis hvad Interxion ønsker at facilitere: De vil tilbyde en platform, der binder connectivity og sikkerhed sammen – et operativsystem for fintech-infrastruktur.

“I vores datacentre i København har vi direkte adgang til Azure og AWS, så fintechs kan sætte deres applikation lige ved siden af skyen. Det sikrer minimale forsinkelser, mere kontrol og resiliens til den mest effektive pris,” siger Bill Fenick.

På den måde får fintech sikkerhed og compliance fra et datacentre såvel som skyens fleksibilitet takket være de stærke forbindelse til forskellige leverandører.

Det konstante skift i teknologi

Når det kommer til datacentre og skyen er den finansielle industri ved at flytte sig fra enten/eller til både/og. Skiftet sker også med større, finansielle leverandører, som langsomt er ved at skifte fra at investere i deres egne datacentre til en kombination af colation og cloud.

“Dedikerede datacentre er ret omkostningstunge, og de er ikke forbundne nok til internet exchanges og cloud-udbydere. Så de arbejder hen imod at flytte deres infrastruktur til skyen og co-location datacentre,” siger Bill Fenick.

Det sker stadig langsomt, men retningen er klar. Virksomheder omfavner nye teknologiske infrastrukturer istedet for at eje deres egne datacentre. Præcis ligesom startups er de ved at indse den nøglerolle infrastruktur kommer til at spille som en konkurrenceparameter fremover.

“Teknologier bliver hele tiden forbedret. Jo flere mennesker, der anerkender deres afhængighed af teknologi, jo flere fintechs forstår, at de har brug for den bedst mulige infrastruktur,” siger han.

Fakta: Interxion

  • Specialiseret i meget forbundne og sikre colaction-datacentre.
  • Har 50+ datacentre på tværs af 11 lande i Europa, hvilket giver Interxion det største fodaftryk i Europa.
  • “Meget forbundne” betyder ikke bare høj uptime, men også direkte forbindelse til cloud-udbydere som AWS og Azure, hvilket sikrer lav forsinkelse, høj kontrol og resiliions samt kost-effektivitet. I Danmark er Interxion det eneste datacenter med off/on-ramp for både AWS og Azure.

 

Artiklen er en del af ”Copenhagen Fintech Magazine 2020”.
Du kan læse næste artikel i magasinet her:

6 Fintechs du bør holde øje med

Gratis magasin:
Få "The Danish Startup Bible 2024" i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY