Millioninvestering skal forene landbrug og kunstig intelligens
Millioninvestering skal forene landbrug og kunstig intelligens

En investering på tre millioner kroner skal sætte skub i udviklingen af virksomheden FieldSensem, der vil udvikle en løsning, der kombinerer kunstig intelligens med analyse af satellit- og klimadata.

Med en investering på knap tre millioner kroner fra Pajbjergfonden og en række private investorer er FieldSense godt på vej til at konsolidere sig internationalt på markedet for satellitovervågning af afgrøder og intelligent analyse af data til landbruget. Det skriver FieldSense i en pressemeddelelse.

Løsningen kombinerer kunstig intelligens med analyse af satellit- og klimadata for eksempelvis at advare landmænd i god tid, så de kan sætte effektivt ind mod skadedyr eller mangelsygdomme og øge produktiviteten med minimalt behov for ekstra tilførsel af gødning.

”Målet er at tilbyde vores kunder ny viden i form af data på markniveau, inklusiv konkrete analyser af, hvad der bør gøres. Når landmanden registrerer mangel på næringsstoffer eller skadevoldere i marken, er det som regel for sent. Ved at benytte højtopløselige satellitdata kan vi skaffe viden om afgrødernes tilstand meget tidligtt,” siger Martin Kjeld Pedersen, medstifter af FieldSense.

Stort potentiale for danske landmænd

Udvikling af nye løsninger, der bedre udnytter data i landbruget, vil være af stor betydning for landbruget. Pajbjergfonden, som støtter formål der gavner danske landmænd, ser derfor et potentiale i den unge virksomhed fra Aarhs.

”Vores investering i FieldSense er en mulighed for at udvikle teknologiske værktøjer til landmænd, der kan holde dansk landbrug på et højt niveau, til gavn for både miljøet og økonomien. Vores indtryk af firmaet og dets medarbejdere er, at de har et højt fagligt niveau, som giver mulighed for, at dansk landbrug fortsat kan være i front både miljømæssigt og teknologisk,” siger Niels Jørgen, bestyrelsesformand ved Pajbjergfonden.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.