Brødrene Mattis og Jeppe Curth, der sammen har stiftet Artland, i selskab med deres nye investor: Håndspilleren Mikkel Hansen.
Mikkel Hansen, Shaka Loveless og Andreas Helgstrand: Artland lander millioninvestering fra kendisser
Mikkel Hansen, Shaka Loveless og Andreas Helgstrand: Artland lander millioninvestering fra kendisser

Danske Artland vil være Spotify for kunstverdenen. En investering på en million dollars, som blandt andet kommer fra en række kendisser, skal sætte gang i brugervæksten.

Kunstverdenen har været langsom til at tilpasse sig ny teknologi, men det vil danske Artland lave om på. Derhar har startuppet netop modtaget en investering på seks millioner kroner til for alvor at sætte fart på brugervæksten.

Platformen er grundlagt af brødrene Mattis og Jeppe Curth i 2016. Om det er Jeppe Curths baggrund som professionel fodboldspiller, der har lokket andre sportstjerner til vides ikke, men faktum er, at håndboldspiller Mikkel Hansen og den olympiske dressurvinder Andreas Helgstrand er med i den nye investeringsrunde sammen med musikeren Shaka Loveless.

”Jeg har tit studset over, at kunstverdenen virker så kompleks. Især hvis man som nybegynder skal købe et kunstværk, så er det svært at finde informationer om kunstnere, priser og så videre. Med Artland håber jeg, at kunstverdenen bliver mere gennemskuelig og tilgængelig for såvel nybegynder som samler – så flere får åbnet øjnene for den her fantastiske verden,” siger den nye investor Mikkel Hansen i en pressemeddelse.

Derudover er AirHelp-stifter Nicolas Michaelsen og stiftende AirHelp-investor Poul Oddershede med i runden.

Millioner skal bruges på brugervækst

På startuppet platform kan kunstsamlere oprette en database over deres samlinger, og samtidig er det et netværk, hvor brugerne kan mødes med andre samlere eller gallerier.

Da TechSavvy.media talte med startuppet i foråret 2017 havde platformen 3000 brugere, men det er ved det nye investeringsrunde vokset til “tisusindvis” i følge pressemeddelelsen. Og ifølge grundlæggere og administrerende direktør Mattis Curth skal den nye investering da også netop bruges til at skalere forretningen og fortsætte udvidelsen af Artlands brugerbase.

Læs også: Kunstverden i din lomme: Dansk app vil være kunstens var på Spotify

“Denne finansieringsrunde er gode nyheder for Artland. Det nye team vil være en nøglefaktor for at sikre den fortsatte udvidelse af Artland-samfundet. Det handler om at investere i produktet, så vi kan fortsætte med at bygge noget, som brugerne elsker,” Siger Mattis Curth.

De brødre, som står bag Artland: Mattis Curth (siddende) og Jeppe Curth.
De brødre, som står bag Artland: Mattis Curth (siddende) og Jeppe Curth.
FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.