Mellemøstens største bank skyder millioner i dansk investeringstjeneste
Mellemøstens største bank skyder millioner i dansk investeringstjeneste

Fintech-virksomheden ‘Nord Investments’, der satser på robotrådgivning indenfor investeringer, har sikret sig et millionbeløb fra den mellemøstlige bank-gigant Arab Bank.

Fintech-virksomheden ‘Nord Investments’, der satser på robotrådgivning indenfor investeringer, har sikret sig et millionbeløb fra den mellemøstlige bank-gigant Arab Bank.

Nord Investments var de første i Danmark til at tilbyde en passiv og uafhængig investeringsløsning, hvor en robot-rådgiver står for formueplejen.

Siden tjenesten gik i luften i 2017, har det vist sig at være en gangbar forretningsmodel, og nu har mellemøstens største finansielle institution ‘Arab Bank’ valgt at investere et pænt, etcifret millionbeløb i fintech-virksomheden.

”Vi er naturligvis rigtig glade for investeringen fra Arab Bank, der har kigget på robotkoncepter i hele verden og kunne have valgt en hvilken som helst anden tjeneste end vores. Vi er allerede kommet langt for få penge, og den her investering giver os tro på, at vi kan indfri vores store ambitioner om at blive en magtfaktor på investeringsmarkedet i Norden,” siger Anders Hartmann, direktør og medejer af Nord Investments.

”Vi har fundet en model for robotrådgivning, som kunderne efterspørger. Vi er her jo fortsat på trods af, at bankerne nu også er gået ind på markedet for robotrådgivning med deres egne løsninger,” siger Anders Hartmann.

Bankskandaler giver vækst i startuppet

Den månedlige tilvækst af kunder har været over 10 procent, siden Nord Investment i slutningen af 2018 præsenterede Saxo Bank som ny partnerbank. Samtidig har de mange skandalesager i den finansielle sektor fået fintech-virksomhedens telefoner, mailbox og chatservice til at gløde.

”Vi har oplevet en 20 procents stigning i henvendelser siden gebyr-sagen kom frem i lyset. Kunderne siger, at nu har de fået nok, og at tilliden er væk. Gebyr-sagen understreger behovet og vigtigheden af at bruge en uvildig investeringsrådgiver – og ikke en bank, som blot ønsker at sælge det produkt, de tjener mest på,” siger Anders Hartmann.

Og netop Nord Investments fokus på at tilbyde en anderledes gebyr- og rådgivningsstruktur, end man normalt har fået i investeringsvernden, har også været afgørend efor, at Arab Bank har investeret i selskabet.

”Nord Investments har skabt en automatiseret digital platform uden de omkostninger, der normalt er forbundet ved at investere via de konventionelle kanaler. Vi mener, at robotrådgivere vil blive en integreret del af fremtiden for globale investeringsløsninger, da det vil give kunderne flere valgmuligheder og et potentielt højere afkast af deres investeringer. Vi er glade for at have indgået dette partnerskab, og vi ser spændende perspektiver fremadrettet,” siger Faisal Hakki, som er talsmand for Arab Bank.

Ifølge Anders Hartmann skal fundingen nu og her bruges til at markedsføre investeringstjenesten, så kundevæksten fortsætter. Nord Investments forventer at have 250 millioner under forvaltning ved udgangen af året.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.