Som et ung forsikringsselskab mærker Undo tydeligt Corona-krisens indvirkning lige nu. Men faktisk på den måde, at der i driftteamet er mindre at lave, for når de 15.000 kunder holder sig hjemme, kører mindre i bil og ikke drikker sig fulde, opstår der færre skader.
Lige da karantænen trådte i kraft, var billedet dog et andet. De havde nemlige 400 kunder ud at rejse, som de ville sikre sig kom trygt hjem.
“Vi havde absolut ingen drejebog. Hvordan man gør, er jo meget idiosynkratisk for det enkelte forsikringsselskab – hvor meget vil du strække dig ud over kontrakten for at hjælpe dine kunder? Meget af det handler om at træffe de valg, der passer til dine værdier som selskab. Og vi vil gerne bruge det her til at vise, at vi går langt for de kunder, vi har,” siger Anders Valentin, founder, direktør og COOCOO betyder Chief Operating Officer og er den øverste leder ansvarlig for virksomhedens daglige drift og operationelle effektivitet. COO’en sikrer, at virkso... More i Undo.
Normalt har forsikringsselskaberne ingen ide om, hvor de rejsende, der har købt deres rejseforsikring, er. Men hos Undo er det anderledes. De bruger nemlig GPS i brugernes mobil til at prissætte rejseforsikringen baseret på destinationen. Og fordi de på den måde vidste, hvor alle de rejsende var, kunne de også gøre noget ret unikt for kunderne.
“Vi ville sikre os, at alle var klar over, at de skulle komme hjem, og at vi nok skulle hjælpe dem med at blive evakueret. Nogle var allerede gået i gang, men der var også en hel del, der ikke havde forstået alvoren endnu,” siger Anders Valentin.
400 rejsende på 2 dage
Som forsikringsselskab var Undo ikke forpligtet til at kontakte alle de rejsende kunder – kun til at hjælpe dem, der havde behov for det. Men alligevel lavede de ud fra lokationsinformationen en liste over alle de rejsende og gik i gang med at kontakte dem.
“Vi kan ikke se de præcise GPS-koordinator, men vi kan se landet, de befinder sig i. Så vi lavede en taskforce og fik hele driftteamet og growthteam til at ringe ud til alle kunder, så vi kunne ringe på tværs af tidszoner, og i løbet af to dage havde vi fat i samtlige kunder på den ene eller anden måde,” fortæller Anders Valentin.
Kontakten foregik både gennem opkald, sms’er, push-notifikationer og emails. Og da de havde fået fat i alle 400 kunder vidste de, at 10 procent skulle evakueres, hvilket de så hurtigt kunne gå igang med.
“Ud over at det er god service at hjælpe kunderne, når de har brug for det, er det også godt for forretningen, fordi det er billigere at evakuere som de første end som de sidste. Og det giver lavere priser for os, som vi kan omsætte til bedre priser for kunderne,” siger Anders Valentin.
Fremtidens sikkerhedsnet
Et af Undos særlige tilbud er, at man kun skal betale for den forsikring, man har brug for. Det betyder også, at det kommer til at ramme forretningen på rejseforsikringer den næste tid, hvor kunderne ikke kommer til at forlade landet.
Alligevel er Anders Valentin ikke i tvivl om, at den gennemgribende indsats overfor de rejsende, var den rigtige beslutning.
“Det har givet en læring – nu har vi haft en krise, som vi kan læne os op af fremover. Og det er rart at kunne være den troværdige partner, når krisen rammer,” siger han.
Samtidig støtter indsatsen op om startuppets løfte om at skubbe til forsikringsbranchen med en tech-tilgang. For uden GPS-dataen kunne de ikke have løst krise-opgaven nær så effektivt.
“Der er ingen federe følelse end at hjælpe nogen ud af en knibe, når de har brug for den. Det er derfor vi er startet. Og samtidig passer det med, hvordan vi gerne vil være: Bruge tech-redskaber til at skabe fremtidens sikkerhednet mere proaktivt,” siger Anders Valentin.