Lunars nye Business-bank er målrettet iværksættere
Lunars nye Business-bank er målrettet iværksættere
@Redaktionen

Den digitale bank Lunar slår dørene op for en ny erhvervsbank, der skal sikre, at de små iværksættere hurtigt og billigt kan få en erhvervskonto. Målet er at gøre bankforretning så simpelt for de erhvervsdrivende, at de kun skal koncentrere sig om at drive deres forretning.

Den digitale bank Lunar slår dørene op for en ny erhvervsbank, der skal sikre, at de små iværksættere hurtigt og billigt kan få en erhvervskonto. Målet er at gøre bankforretning så simpelt for de erhvervsdrivende, at de kun skal koncentrere sig om at drive deres forretning.

I Facebook-gruppen ’Iværksætter Netværk’ mødes danske ildsjæle med en drøm om at starte egen forretning. Og næsten dagligt møder iværksættere i gruppen samme udfordring i opstartsfasen: De har brug for hjælp til at finde en bankforbindelse til deres nye forretning.

Banktilbuddene til iværksættere er enten for dyre, tager for lang tid at oprette – eller også vil banken slet ikke have dem som erhvervskunde, fordi virksomheden er for lille. Men det vil udfordrerbanken Lunar nu lave om på.

”Det er nemt at starte en forretning i Danmark, men det kan være svært at få en bankkonto som lille iværksætter. De små virksomheder er ikke interessante for alle banker at arbejde med, og derfor tager det mange uger at få en erhvervskonto, og der er høje oprettelsesgebyrer. Vi har skræddersyet en konto til de små virksomheder, og derfor kan både de og vi få en god forretning ud af det,” siger Jacob Faber, som er hentet ind som chef for Lunar Business fra en stilling som Head of Growth & Startup hos Nordea.

Lunar mærkede da også allerede inden lanceringen, at iværksætterne sulter efter en bedre og billigere bankløsning: På forhånd havde 2.600 skrevet sig på ventelisten til Lunar Business.

Markedet er klar til konkurrence

Bankerne bruger lige mange ressourcer på at oprette en virksomhedskunde uanset størrelse. Derfor er store virksomheder mest interessante som kunder, fordi det simpelthen er en bedre forretning.

Det betyder, at meget få tilbud er målrettet de mindste virksomheder, der ellers udgør 300.000 i Danmark og ca. 1,5 mio. i Norden. Men det er netop dem, som Lunar nu vil have fat i.

”Nystartede virksomheder er drevet af ildsjæle, som bare skal bruge en konto, så de kan komme ud over stepperne – og så er det frustrerende at vente i flere ugen, som de typisk gør hos traditionelle banker. Ved at automatisere det meste af onboardingen gør vi det både hurtigere og billigere at komme igang. Det betyder, at vi nu kan onboarde ca. 100 virksomheder om dagen – og de får deres virtuelle betalingskort og kontonummer med det samme,” siger Jacob Faber.

Takket være ny teknologi bliver erhvervskunderne hurtigere profitable for Lunar – også uden at kræve, at de samtidig er privatkunder i banken. På den måde bliver også små erhvervsdrivende interessante kunder for banken, så de ikke skal fortsætte med at være underskoven, hvis behov bliver glemt.

Fremtidens bank er en markedsplads

Lunars erhvervskonto er målrettet de helt små iværksættere, men snart kommer der også en løsning målrettet scaleups, der har flere behov. Standard-produktet er relativt simpelt: Konto på mobilen med et Visa-kort tilknyttet, integrationer til regnskabsprogrammerne Billy, e-conomic og Dinero og betalings-, leverandør og overførselsservice samt lån gennem svenske Qred.

”Vores mindset er, at vi gerne vil gøre bankforretningen så simpel som overhovedet muligt, så de erhvervsdrivende ikke skal bruge tid på den. Istedet skal de koncentrere sig om at drive deres forretning,” siger Jacob Faber.

Lunar har allerede planer om at udvide tilbuddet. Og fordi Lunar har udviklet sin egen bankplatform, kan de hurtigt få både nye løsningerne klar til kunderne og integrere med de smarteste tredjeparter.

”Jeg tror, vi i fremtiden skal se vores bank som en markedsplads, hvor kunderne betaler en abonnementspris for at være med, og så tilkøber man de services, som skaber værdi. Der bliver ikke de traditionelle segmentkasser – vores kunder skal ikke betale for noget, de ikke får noget ud af,” siger Jacob Faber.

 

Artiklen er en del af ”Copenhagen Fintech Magazine 2020”.
Du kan læse næste artikel i magasinet her:

https://techsavvy.media/ny-betalingsmotor-optimerer-bogholderiet-og-bundlinjen/

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.