Lunar Way har lavet sit nye design sammen med 500 brugere
Lunar Way har lavet sit nye design sammen med 500 brugere

Den aarhusianske neo-banking app Lunar Way har inviteret et community med 500 af deres mest dedikerede fans indenfor, for at hjælpe med at designe deres første store opdatering af appen.

Alle snakker om brugerinvolvering, men få startups formår for alvor at afsætte ressourcerne til at involvere deres brugere direkte i udviklingen af produktet.

Lunar Way har gjort noget ved snakken og lanceret et Contributor Community – et digitalt forum, hvor brugerne har mulighed for at teste nye releases forud for lanceringer, komme med feedback og sætte ord på deres ønsker og behov til features og finansielle produkter.

“Alle virksomheder vil gerne sige, at de gør det, men jeg tror, det er de færreste der faktisk formår at afsætte ressourcerne til at implementere det ordentligt i design- og udviklingsprocessen. Det er formentlig også derfor, der kommer flere og flere konsulentfirmaer, som tilbyder netop denne service. Men i stedet for at hive eksterne ind, har vi selv prioriteret og afsat ressourcerne til det. Det vil sige, vi har ingeniører og designere, der dagligt bruger tid inde i communitiet, hvor de kommunikerer direkte med brugerne, og hvor brugerne byder ind med relevant viden om deres behov, hvorefter vi kanaliserer denne viden direkte ind i produktudviklingen,” siger Maiken Paaske, projektleder ved Lunar Way.

Projektet blev lanceret i starten af 2018, og den umiddelbare kulmination: Et stort re-design af banking appen, som netop er blevet udgivet.

Bredere målgruppe og flere produkter

Lunar Way startede med et stramt fokus på millenials, men i takt med at brugerskaren er vokset, er målgruppen blevet bredere. Samtidig har startuppet løbende tilføjet nye finansielle produkter. Derfor havde Lunar Way brug for et nyt design, der kunne rumme flere brugere og de nye funktioner, som i løbet af 2018 skal lanceres.

“I takt med at vi udvikler os og lærer vores brugeres behov bedre at kende, kan vi se, at vores målgruppe ikke kun ligger placeret mellem de 18-25 årige, men i større grad består af 18-30 årige. For at kunne imødekomme den bredere målgruppes behov og ønsker, kommer vi til at udbyde en bredere produktlinje i 2018, hvilket kommer til at stille større krav til vores app-design,” siger Maiken Paaske.

For at få brugerne med, inviterede Lunar Way de fem procent af brugerne, som var mest aktive på appen, og cirka 500 takkede ja til at blive en del af communitiet.

Her har de fået mulighed for at beta-teste nye features, kommentere nyt design og navigation før det ramte app store og være med i afstemninger om fremtidige produkter.

”Det er ressourcetungt at holde communitiet kørende, især fordi brugerne er SÅ engagerede, at de henvender sig flere gange dagligt – men det er jo et sandt luksusproblem. Der er mange af mine kolleger, der sidder om aftenen og i weekender og skriver frem og tilbage med brugerne inde i communitiet. De synes det er super spændende at være i så tæt kontakt med brugerne og få direkte feedback på denne måde,” siger Maiken Paaske.

Til marts har Lunar Way inviteret communitiet indenfor i hovedkvarteret i Aarhus, hvor de sammen med teamet skal brainstorme nye features og produkter.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.