Martin Thorborg, serieiværksætter og direktør for Dinero.
Lunar, Nykredit og Dinero kæmper om at blive iværksætternes foretrukne bank
Lunar, Nykredit og Dinero kæmper om at blive iværksætternes foretrukne bank

Det har været svært for iværksættere at få en erhvervskonto til en god pris, men nu går både Lunar og et partnerskab mellem Nykredit og Dinero i kamp for at ændre på det.

Det har været svært for iværksættere at få en erhvervskonto til en god pris, men nu går både Lunar og et partnerskab mellem Nykredit og Dinero i kamp for at ændre på det.

Konkurrencen om at være den bedste erhvervsbank for iværksættere og selvstændige har indtil for nyligt været meget begrænset.

Men for få uger siden lancerede udfordrer-banken Lunar sit nye Business-koncept målrettet iværksættere. Og nu melder Nykredit ErhvervsBank sig også ind i kampen om en prisvenlig erhvervskonto i samarbejde med regnskabsprogrammet Dinero.

“I Dinero ser vi flere gange om ugen iværksættere, som på sociale medier efterlyser en bank, som tilbyder en erhvervskonto til nystartede virksomheder til rimelige priser. Mange banker kræver et stort oprettelsesgebyr, og som nystartet virksomhedsejer vender man hver en krone og har ikke råd til at betale mange tusinde kroner for en erhvervskonto,” siger Martin Thorborg, adm. direktør i Dinero, og fortsætter:

“Men man skal jo have en erhvervskonto, før man kan modtage betaling fra kunder. Med vores samarbejde vil vi gøre det lettere og økonomisk mere overskueligt for små erhvervsdrivende at få en erhvervskonto. Forhåbentlig kan vi dermed være med til at løfte mulighederne for iværksætteri i Danmark.”

Behovet er stort

På facebook-gruppen ‘Iværksætternetværk’ kan næsten dagligt læse opslag fra ildsjæle, der kæmper med høje priser og lang ventetid på oprettelse, når de skal bruge en bankkonto. Hvis de da overhovedet kan få lov at få en erhvervskonto.

At der er behov for en mere iværksætter-venlig løsningen mærkede Lunar, da banken for få uger siden annoncerede sin egen løsning. Der stod nemlig allerede 2.600 personer på venteliste til tilbudet om en erhvervskonto målrettet iværksættere for 1980 kr om året.

“Det er nemt at starte en forretning i Danmark, men det kan være svært at få en bankkonto som lille iværksætter. De små virksomheder er ikke interessante for alle banker at arbejde med, det tager mange uger at få en erhvervskonto, og der er høje oprettelsesgebyrer. Vi har skræddersyet en konto til de små virksomheder, og derfor kan både de og vi få en god forretning ud af det,” sagde Jacob Faber dengang, der kommer fra en stilling som Head of Growth & Starutp hos Nordea og nu er chef for Lunar Business.

Jacob Faber, chef for Lunar Business.

Særligt tilbud for Dinero-kunder

Begge løsningen har et forholdsvis simpelt banktilbud til iværksætterne, som de til gengæld hurtigt og relativt billigt kan komme i gang med.

Det særlige ved tilbuddet fra Nykredit og Dinero er dog, at man skal være Pro-medlem af Dinero for at få den helt billige pris på 1.000 kroner i oprettelse og 99 kroner per måned. Samtidig lover partnerne dog, at det kun tager 24 timer fra ansøgning til godkendt konto.

“I Nykredit vil vi gerne tage et medansvar for det samfund, som vi er en del af. Selvstændige og mindre erhvervsdrivende bidrager med vækst og arbejdspladser og er derfor til stor gavn for Danmark. Derfor skal vi selvfølgelig hjælpe dem godt på vej. Derfor vil i Nykredit gerne tilbyde dem en nem, hurtigt og attraktiv og ikke mindst digital løsning til at få en erhvervskonto. Jeg håber, at vi med samarbejdet med Dinero kan være med til at gøre det nemmere for de selvstændige og små erhvervsdrivende, så de kan fokusere mere på det, de gør bedst – nemlig at få gang i forretningen,” siger Tonny Thierry Andersen, koncerndirektør i Nykredit.

Nykredit og Dinero begynder udrulningen af den nye erhvervskonto den 3. september. I første omgang er det muligt for 1.000 udvalgte betalende Dinero-brugere at oprette en erhvervskonto via deres bruger på dinero.dk.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.