Lunar går sammen med Subaio: Der skal styr på abonnementer i bankappen
Lunar går sammen med Subaio: Der skal styr på abonnementer i bankappen
@Redaktionen

De to fintech-virksomheder Lunar og Subaio går sammen for at give Lunars brugere bedre kontrol over deres abonnementer. Det betyder, at man kan håndtere og opsige abonnementer direkte i bankappen.

De to fintech-virksomheder Lunar og Subaio går sammen for at give Lunars brugere bedre kontrol over deres abonnementer. Det betyder, at man kan håndtere og opsige abonnementer direkte i bankappen.

I dag er det ikke længere kun avisen der kommer på abonnement. Alt fra streamingtjenester og fitness til undertøj og computerspil betales med et fast månedligt beløb – faktisk viser en rapport fra McKinsey, at abonnementsøkonomien er steget 100 procent hvert år de seneste fem år.

Det aalborgensiske startup Subaio har udviklet en softwareløsning, der skal gøre det nemt at få overblik over og opsige de mange abonnement, som brugerne får sig tilmeldt. En løsning der har fundet vej til storbankerne Nordea, Spar Nord og SparebankenVest i Norge – og som nu også skal hjælpe kunderne hos den aarhusianske neobank Lunar.

“Vores mål er, at vores brugere får mere ud af deres penge i vores app, og vi kan se, at abonnementer fylder mere og mere i forbruget. Derfor vil vi rigtig gerne give vores brugere bedre kontrol og sørge for, at de kan håndtere alt fra én app,” siger Joachim Strøjer, der er produktchef i Lunar.

Første fintech-fintech-partnerskab

Det er første gang, at Subaio har lavet partnerskab med en anden fintech-virksomhed, og det har været en anden oplevelse, end integrationen med de traditionelle banker.

”Vi er stolte over at lancere med Lunar. Det er en ekstremt kunde-fokuseret bank, der arbejder som en moderne software-virksomhed. Integrationen er sket lynhurtigt. Det har været virkelig sjov,” siger Thomas Laursen, adm. direktør i Subaio.

Selvom samarbejdet mellem de to fintech-virksomheder kun lige er indgået, forventer begge partner, at det bliver starten på også at bygge produkter sammen.

”Subaio og Lunar er begge innovative virksomheder, som arbejder hurtigt. Det kommer der helt sikkert nogle nyskabende løsninger ud af – vi har allerede de første på tegnebrættet,” siger Thomas Laursen.

Stifterne af Subaio.

Yngre målgruppe har flere abonnementer

Tal fra Subaio viser, at den gennemsnitlige forbruger har otte abonnementer. Men Lunars 150.000 brugere er yngre end hos de traditionelle banker, og derfor kan servicen blive mere relevant her.

”Vi ved, at unge mennesker generelt har flere abonnementer end ældre. Både når det gælder streaming-services og fitness-abonnementer. Vi glæder os til at give netop denne gruppe et bedre overblik over deres økonomi,” siger Thomas Laursen.

Håndtering af abonnementer bliver en del af Lunar Premium, som er den nye banks eget abonnement. Og i følge Joachim Strøjer fra Lunar, har mængden af abonnementer overrasket brugerene.

“Mange bliver overraskede, når de får det samlede overblik over de abonnementer, som de har samlet sig. Det er en god anledning til at tage en status på, om man får det ud af abonnementet, som var hensigten, eller om man har ting, der dræner kontoen, uden man bemærker det.”

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.