Lunar all-in på open banking – indgår partnerskab med Nordic API Gateway som leverandør
Lunar all-in på open banking – indgår partnerskab med Nordic API Gateway som leverandør

I samarbejde med Nordic API Gateway bliver neobanken Lunar blandt de første, der tilbyder både kontoaggregation og betalingsinitiering på tværs.

I samarbejde med Nordic API Gateway bliver neobanken Lunar blandt de første, der tilbyder både kontoaggregation og betalingsinitiering på tværs.

Neobanken Lunar har en ambition om at blive en finansiel super-app for sin hurtigtvoksende brugerskare, der i dag tæller 180.000 brugere på tværs af Danmark, Norge og Sverige.

For at føre den ambition ud i livet indgår virksomheden nu et samarbejde med fintech-kollegaen Nordic API Gateway, som er en af de førende open banking-platforme i Norden.

Det betyder, at Lunars kunder inden længe ikke bare vil kunne se bankkonti på tværs af banker i Lunar-appen. De vil også kunne flytte penge mellem deres forskellige konti direkte fra appen – uanset om kontoen hører hjemme hos Lunar, Nordea eller Danske Bank.

“Vi har en stærk ambition om at skabe en finansiel super-app som lader vores brugere håndtere alle deres finanser ét sted – på tværs af banker – så vi bliver brugernes go-to, når de skal håndtere deres finansielle liv. Vi er begejstrede over at samarbejde med Nordic API Gateway, som kommer med ekstremt høj kvalitet og har bevist løsningen i en bred vifte af finansielle services i Norden,” siger Joachim Strøjer Hansen, CPO i Lunar, i en pressemeddelelse.

Samarbejdet betyder formentligt også, at Nordic API Gateway snupper rollen som Lunars open banking-platform fra den svenske konkurrent Tink – der har fået næsten 1,3 mia. kroner i investeringer – som ellers indtil videre har været Lunars samarbejdspartner.

Først med aggregation og initiering

Nordic API Gateway benyttes allerede som open banking-platform af en række banker i Norden, og nu tilslutter neobanken Lunar sig altså også løsningen.

“Vi er glade for at se, at Lunar tager næste skridt i sin open banking-rejse sammen med Nordic API Gateway. Ved at udnytte open banking gennem vores platform vil Lunar blive i stand til at føre deres ambitiøse, nordiske planer ud i livet og skabe værdi med de bedste open banking-evner Norden har at tilbyde,” siger Rune Mai, CEO & Founder af Nordic API Gateway.

Partnerskabet, og de nye funktioner der følger med, vil inden længe bliver lanceret til Lunars kunder i både Danmark, Sverige og Norge. Det betyder, at Lunar bliver en af de første danske banker, der tilbyder en fuldt funktionsdygtig kombination af konto-aggregering og betalingsinitiering på tværs.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.