Jannik Lawaetz, Stifter og CEO af LuggageHero.
LuggageHero får 10,8 million til at indtage 36 nye storbyer
LuggageHero får 10,8 million til at indtage 36 nye storbyer

Det har taget startuppet LuggageHero 2,5 år at fintune sin digitale bagage-service, men med en investering på 10,8 millioner er de nu klar til at udvide fra 3 til 39 storbyer.

Det har taget startuppet LuggageHero 2,5 år at fintune sin digitale bagage-service, men med en investering på 10,8 millioner er de nu klar til at udvide fra 3 til 39 storbyer.

Airbnb har gjort det nemt at booke en privat lejlighed, når den forlængede weekend skal bruges i London. Men hotellernes bekvemme bagageopbevaring er ikke fulgt med. Derfor har det danske startup LuggageHero udviklet en service, der digitalt forbinder de rejsende med lokale ”Heroes” – cafeer, butikker og lignende – der opbevarer de rejsendes bagage indtil lejligheden er klar, mens de selv går på opdagelse i storbyen.

Servicen udbydes i øjeblikket i København, London og New York, og siden starten for 2,5 år siden er mere end 125.000 stykker bagage blevet opbevaret hos startuppets netværk af baggagehelte. Det har nu resulteret i en investering på 10,8 millioner fra venturekapital-fonden Nordic Eye samt Vækstfonden og Innovationsfonden.

”LuggageHero har meget hurtigt udviklet en ledende position i det kompetitive marked for selvbetjent bagageopbevaring. Vi har været meget imponerede af deres vækst indtil videre, og LuggageHero er lige præcis den slags founder-ledede, adrætte virksomhed, som vi godt kan lide at investere i,” siger Peter Warnøe, CEO i Nordic Eye, der er lead-investor på runden med 8,5 millioner kroner.

På LuggageHeros platform kan man digitalt finde frem til lokale cafeer og butikker, der har et baglokale til overs, hvor man kan få opbevaret sit baggage mens man selv går på opdagelse i byen.
På LuggageHeros platform kan man digitalt finde frem til lokale cafeer og butikker, der har et baglokale til overs, hvor man kan få opbevaret sin baggage mens man selv går på opdagelse i byen.

36 byer på 12 måneder

LuggageHero er meget bevidst startet med at udbyde sin service i København, London og New York, for at undersøge om der både var udbud af opbevaringssteder og efterspørgsel på servicen på de respektive markeder.

”Hvis ikke det kunne drives i byer som dem, så var der ingen grund til at gå videre. Det var den store test at se, om man kunne få en førerposition i så konkurrenceprægede markeder, hvor der var tilsvarende løsninger. Og det er lykkedes,” siger Jannik Lawaetz, founder og CEO i LuggageHero.

Læs også: Bagage-startup skifter navn og opdaterer tjenesten

Samtidig er tiden blevet brugt på at smøre maskinen bag servicen, så processer i alt fra support til onboarding af lokale butikker er blevet automatiseret og optimeret.

”Det har sådan set været en prioritet for os hele tiden, at vi havde et stærkt nok produkt til at kunne skalere så kraftigt, som vi nu gør. Vi har brugt tiden siden starten for 2,5 år siden på at fintune et produkt, som er skalerbart. Vi ville ikke ende ud i var at være i en masse byer med et produkt, der ikke virkede og ikke havde efterspørgsel,” siger Jannik Lawaetz.

Kapitalindsprøjtningen er da også øremærket kraftig vækst. Helt præcist har startuppet øje på 36 nye byer og i alt 1700 nye opbevaringslokationer, som inden januar 2020 skal kunne tilbyde baggage-servicen.

De første ni byer lanceres allerede i løbet af foråret, og er San Francisco, Boston, Chicago og Montreal i Nordamerika samt Barcelona, Lissabon, Madrid, Paris og Rom i Europa.

Markederne skal først vindes

LuggageHero tæller i dag 8,5 mand, hvoraf de syv sidder på hovedkontoret i København. Det beskedne team udvides dog i øjeblikket med et nyt kontor i Serbien, ligesom lokale sælgere kommer til at drive ekspansionen i de enkelte, nye byer.

”Mange på vores vej der har sagt, at det der er selvmord, at satse på så aggressiv en ekspansion. Men vi kender vores koncept og vores kunder bedst selv, og vi ved, hvor vi hurtigt vi kan åbne en by; vi åbnede faktisk New York på 3 måneder med den her metode,” siger Jannik Lawaetz.

Lige nu er strategien for startuppet da også først og fremmest at vinde så meget land så hurtigt som muligt med servicen. Men hvis det lykkes, er der også stort potentiale til at udvide servicen, mener stifteren.

”Længere ude i fremtiden er der plads til masser af vækst ovenpå den kernekompetence, vi har nu. Men det vi laver nu er simpelt, let at forstå og let at holde retning, og det er det, vi skal holde fokus på lige nu,” siger han.

Jannik Lawaetz, stifter og CEO af LuggageHero.
Jannik Lawaetz, stifter og CEO af LuggageHero.
FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.