You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

De fem investorer fik under udsendelsen lov at prøve Myselfies fotoautomat på egen krop. Og det endte med at alle fem investerede i virksomheden.

Løvens Hule: Myselfie-stifter fik investorer med efter 15 år som iværksætter

De fem investorer fik under udsendelsen lov at prøve Myselfies fotoautomat på egen krop. Og det endte med at alle fem investerede i virksomheden.

Som egen chef gennem 15 år var Thomas Bennedsen en smule nervøs for at afgive ejerandele til investorerne. Men i månederne efter investeringen er bekymringen gjort til skamme, og nu ser Vejle-virksomheden kun frem mod at fortsætte virksomhedens vækst med digitale tiltag.

Som egen chef gennem 15 år var Thomas Bennedsen en smule nervøs for at afgive ejerandele til investorerne. Men i månederne efter investeringen er bekymringen gjort til skamme, og nu ser Vejle-virksomheden kun frem mod at fortsætte virksomhedens vækst med digitale tiltag.

Myselfies moderne fotoautomat vandt ikke instinktivt investorernes gunst i sæsonens sidste afsnit af Løvens Hule, men da omsætningstallene kom på bordet, lod de sig hurtigt overbevise.

”Som udgangspunkt tænker man: Hvad skal vi det for, vi har jo alle sammen kamera i lommen. Men når man så ser jeres omsætning…,” sagde Peter Warnøe, under aftenens udsendelse.

Med bare få år på markedet nåede den lille Vejle-virksomhed nemlig i 2018 en omsætning på godt 3 millioner kroner i fem lande. Og det blev kvitteret med et investorsyndikat indeholdende alle fem løver – for bare anden gang i programmets historie – som hver lagde 200.000 kroner for sammenlagt 25 procent af Myselfie.

”Første gang vi skulle pitche det her produkt på markedet, tænkte de fleste, at ingen kunder gad det – men det virker jo, det kan vi bare se. At bruge fysiske rekvisitter på billederne kan også virke tamt, når man snakker om det, men når fester kører, så er det en icebreaker, og det giver bare super god mening” siger Thomas Bennedsen, der sammen med Peter Lynggaard står bag Myselfie.

Thomas Bennedsen tv og Peter Lynggaard som sammen står bag virksomheden Myselfie

Løverne gav tidligt værdi til garvet iværksætter

Selvom Thomas Bennedsen kun er 30 år gammel, har han 15 års erfaring som iværksætter. Han startede nemlig med at være DJ som 14-årig, og er altså med andre ord vant til at være sin egen chef.

”Jeg har været selvstændig i 15 år, men har aldrig haft investorer med. Så det er også helt nyt for mig. Jeg har nok været lidt bange for investorer, fordi jeg er vant til at bestemme selv, og var bange for at de ville komme og bestemme det hele. Men det er slet ikke tilfældet – så vi skulle have haft investerer med for mange år siden,” siger han.

Komponenterne til fotoautomaten bliver købt i det store udland, men produktet samler Myselfie selv i Vejle.
Komponenterne til fotoautomaten bliver købt i det store udland men produktet samler Myselfie selv i Vejle

Efter selve håndslaget på en investeringsaftale under optagelserne i november, tog den efterfølgende process helt frem til februar i år, før alle parter var enige, og pengene stod på Myselfies konto. Men allerede mandagen efter optagelserne fik de to stiftere en personlige mail og et direkte telefonnummer til alle løverne, som siden har været med til at åbne døre for den lille virksomhed fra Vejle.

”Det er jo bare den første tillidserklæring. For os er de jo lidt nogle superstjerner, men på den måde åbner de sig allerede. De har givet os en masse fed feedback, og det er bare enormt givende. Når vi går med vores ide om, hvad produktet skal kunne om fem år, er det jo bare fedt at få en mail fra Stadil, der lige har set en ny tendens i Shanghai,” siger Thomas Bennedsen.

Allerede længe inden pengene formelt var overført, kom Jesper Buch forbi virksomheden, og var med til at skabe en struktur for afrapportering til investorerne. Og det betyder, at de to iværksættere allerede har kunnet gøre brug af de fem løvers store netværk.

”I det sekund Jesper lige skriver en CC-mail ud til folk i hans netværk, så har man bare adgang. Det er lidt som at få stillet en hel afdeling til rådighed, der arbejder for én – og det var jo vitterligt også det, vi drømte om, mere end pengene,” siger Thomas Bennedsen.

Analogt festindslag sikres digitalt

I en verden hvor alting skal være digitalt, kan det virke ulogisk, at Myselfie har succes med 200 fotoautomater med tilhørende rekvisitter. Men det faktum at konceptet virker, har overbevist syndikatets eneste løvinde om, at Myselfie kan noget helt særligt.

”Jeg er ikke fan af selviscenesættelse, men jeg synes, at Myselfie får taget en masse stemningsfulde og glade billeder på en elegant måde. Myselfie er en samlende og underholdende del af en fest eller en event, og når selv jeg får lyst til at tage selfies, kan konceptet få succes overalt,” siger Mia Wagner.

Myselfie har 200 fotoautomater, som de lejer ud til fester. Billederne som bliver taget på maskinen bliver automatisk uploaded til et samlet galleri, som kunden kan fremvise live og efterfølgende downloade.
Myselfie har 200 fotoautomater som de lejer ud til fester Billederne som bliver taget på maskinen bliver automatisk uploaded til et samlet galleri som kunden kan fremvise live og efterfølgende downloade

Med kernekonceptet på plads, arbejder Mysefie nu med at bygge et digitalt lag oven på oplevelsen. I første omgang i form af en cloud-løsning, så man sammen med fotoautomaten får adgang til et Dropbox-lignende univers, der gør det muligt at dele billeder og gallerier med gæsterne efter festen – uden at de skal have fat i det ene brugernavn og kodeord til at se og downloade billederne, som Myselfie i dag giver adgang til.

”Jeg tror på, at halvdelen af produktet er selve oplevelse, den anden halvdel er håndteringen og delingen af billederne. Og det er det, clouden skal gøre muligt,” siger Thomas Bennedsen.

Og den kommende cloudløsningen er ikke bare et tiltag, der skal gøre oplevelsen bedre for kunderne. Den skal samtidig give Myselfie et forspring, som gør konceptet sværere at kopiere på de udenlandske markeder, som virksomheden vækster imod.

”Teknologien fylder alt for os. Udfordringen med produktet er at bygge det billigt og robust nok, men det kan jo til en vis grad kopieres ret nemt. Hvor imod vores cloud kræver nogle helt andre muskler at kopiere, hvis man gerne vil håndtere 40-50 mio. billeder om året i et system, hvor måske 1000 enheder tilgår dem samtidig – som vi gør,” siger han.

Gratis magasin:
Få "The Danish Startup Bible 2024" i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY