Livet som selvstændig; husk varemærkeregistreringen
Livet som selvstændig; husk varemærkeregistreringen
@Redaktionen

Annoncørbetalt indhold af Advokatkontoret NEMADVOKAT.

For de fleste virksomheder gør det sig gældende at det er vigtigt med en unik profil. Ønsker man som virksomhed at skille sig ud fra de andre for at få flere kunder, så skal der lægges noget tankekraft bag.

Gode idéer og koncepter skal beskyttes, det gør sig også gældende for din virksomhed eller forretning.

Beskyt din enkeltstående idé

Som selvstændig vil man altid gerne skille sig ud fra ens konkurrenter. Det betyder ikke at man nødvendigvis har opfundet den dybe tallerken indenfor ens fagområde, men små finesser i virksomhedsstrategien eller de ydelser man tilbyder kan betyde at kunderne vælger netop dig.

Har du et særligt slogan, logo eller selskabsnavn som adskiller din virksomhed fra de øvrige, så kan det være en god idé at få rettighederne til det.

Advokatkontoret NEMADVOKAT hjælper dig netop igennem processen for varemærkeregistrering og beskyttelse. En kompetent advokat kan her give dig rådgivning i forhold til absolutte hindringer og vareklasser.

Papirarbejdet og forundersøgelsen for en varemærkeregistrering kan være kompleks, og vælger du at få professionel hjælp, så får du automatisk mere tid til at fokusere på driften af din virksomhed.

Varemærkeregistrering er ikke kun for opfindere

Når man taler om varemærker og patenter tænker man måske på banebrydende opfindelser og forskning.

Men man behøver ikke at stå bag kuren for kræft eller løsningen på klimakrisen for at få en varemærkeregistrering.

Godkendelsen foretages af Patent- og Varemærkestyrelsen, som lægger vægt på om varemærket har et særpræg. Og det er ikke kun revolutionerende opfindelser der kommer igennem processen.

Har du eksempelvis et catering-firma, så kan et kreativt og iøjnefaldende logo betyde at kunderne netop vælger dig. I det tilfælde er det en god idé at sikre sig imod at konkurrenterne høster fra din succes og f.eks. udvikler et lignende logo.

Et catchy logo er i sig selv en opfindelse, og man bør derfor beskytte sig imod at andre misbruger det.

Varemærkets styrker; eneret og indtægtskilde

Ved at få udarbejdet og godkendt en varemærkebeskyttelse for din virksomhed, så sikrer du dig automatisk en eneret til din virksomheds slogan, logo, selskabsnavn eller måske selve idéen bag firmaets ydelse.

En eneret giver dig rettighederne til en idé, et koncept eller et navn, og du kan derved sælge denne ret til en anden virksomhed, hvis du ønsker det.

Dette betyder at en varemærkebeskyttelse kan ses som en potentiel indtægtskilde, hvis du ønsker at sælge eller udlicitere.

Selvom at varemærkeregistreringen er en udgift lige nu og her, så kan det vise sig at være en investering med et stort udbytte.

Varemærkekrænkelse; slip af med problemerne

Mange virksomheder har konkurrenter, der måske ligger tæt op ad dem selv hvad angår virksomhedsstruktur og idé.

Dette kan man oftest ikke undgå, men der kan være små differencer der gør at potentielle kunder kan adskille ens egen virksomhed fra andre virksomheder.

Det er måske et særligt logo, et unikt slogan eller et anderledes firmanavn der får dit firma til at skille sig ud, så derfor kan det være en god idé at væbne sig imod krænkende adfærd fra en konkurrent.

Ved at få styr på sit varemærke sørger man for at kunderne kan genkende en på det ellers forvirrende og overfyldte marked. Med en varemærkebeskyttelse kan man forblive i målgruppens erindring uden at man behøver at frygte at kunden forveksler ens egen virksomhed med et andet konkurrerende firma.

Selvom at tiltaget kan virke som en ekstra udgift, som man helst vil være foruden, især hvis man er et nyopstartet firma, så kan det være et beløb, der kan sørge for at kunderne bliver.

Overvej grundigt hvor stort et økonomisk udbytte en varemærkebeskyttelse kan give dig, og rådfør dig med kompetente fagpersoner på området, inden du forvilder dig ud i den komplekse ansøgningsproces.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.