Ritu Jain og Sune Theodorsen danner par – både som stiftere af LifeX og privat. De mødte hinanden i San Francisco og bor nu sammen i en af bofællesskaber i København, så problemet de forsøger at løser kender de alt til.
LifeX rejser 56 millioner: ”Unge professionelle skal føle sig hjemme alle steder i verden”
LifeX rejser 56 millioner: ”Unge professionelle skal føle sig hjemme alle steder i verden”

Et moderne bofællesskab for unge, professionelle blev hurtigt til 60. Og nu har virksomheden LifeX rejst 56 millioner til for alvor at gøre netværket af bofællesskaber internationalt.

Et moderne bofællesskab for unge, professionelle blev hurtigt til 60. Og nu har virksomheden LifeX rejst 56 millioner til for alvor at gøre netværket af bofællesskaber internationalt.

Han var én af de første medarbejdere i startup-succesen Tradeshift, og da virksomheden skulle åbne kontor i San Francisco, flyttede Sune Theodorsen med. Og det blev indirekte starten på hans eget startup.

”I starten ved man ikke, hvor man skal bo. Stillingen er ny, og man ved ikke, om det er permanent eller fungerer, så man leder efter noget fleksibilitet på boligmarkedet. Den anden store ting ved at flytte er netværket i den nye by, for det er i høj grad det, der får en det til at fungere – at man ikke bare sidder alene hjemme i weekenderne,” siger Sune Theodorsen.

Da han nogle år senere flyttede tilbage til Danmark og fik job hos Airtame oplevede han samme udfordring – bare fra virksomhedens synspunkt. Når Airtame rekrutterede talenter fra hele verden, var det svært at sikre, at de ansatte falder godt til udenfor kontoret. Og hvis ikke de lykkes udenfor arbejdspladser, kan man risikere at de rykker videre igen – og så bliver det en dyr rekruttering.

Derfor besluttede han at starte et moderne bofællesskab for professionelle sammen med sin forretningspartner og hustru Ritu Jain. På den måde kunne de nye medarbejdere flytte ind i en møbleret lejlighed med ligesindede, så det blev nemt at få et netværk i København. Og i samme omgang flyttede parret selv ind i den første LifeX-lejlighed.

”Det var egentlig tænkt som et sideprojekt, men efterspørgslen var bare rigtig stor. Planen var én lejlighed det første år, men den blev fyldt før den åbnede, og i stedet for én åbnede vi 10 co-living lejligheder det første år,” fortæller Sune Theodorsen.

Derfor er Sune og Ritu nu også begge fuldtids-stiftere af LifeX, som i dag er vokset til 60 lejligheder fordelt på 6 europæiske byer. Og nu har LifeX rejst 56 millioner kroner i seed-investering fra blandt andet David Helgason (Unity), Cherry VC og startupstudiet Founders til at åbne de professionelle bofællesskaber i endnu flere lande.

Fællesskabet er afgørende for LifeX-konceptet. Derfor arrangerer startuppet også sociale events for beboerne – også på tværs af de forskellige bofællesskaber.

Understøtter de unge, rejseglade talenter

Konceptet bag LifeX er egentlig ret simpelt. Professionelle udlændinge booker et værelse i et LifeX-bofællesskab i den nye by, de flytter til. Lejligheden er møbleret, og service som rengøring er inkluderet i huslejen, så tilflytterne kun skal koncentrere sig om at få et godt socialt liv med de andre lejere, der ligesom dem selv er flyttet til fra andre lande for at arbejde.

”Unge professionelle ser meget internationalt på tingene og flytter gerne rundt efter job – også for kortere perioder. Vi vil gerne bringe barrieren for at gøre det ned, for det er jo et kæmpe stort skridt, og vi vil gerne hjælpe til at gøre det til et eventyr, hvor vi tager os af det praktiske og hjælper med det sociale,” siger Sune Theodorsen.

I en tid hvor talenter er meget mobile og digitale nomader er blevet en ting, har konceptet hurtigt spredt sig til både København, Wien, Berlin, Paris, München og London. Og i følge Sune – der stadig bor med Ritu i den første LifeX-lejlighed – flytter de færreste ind for at spare penge.

”Lejerne flytter ikke ind som et kompromis for at spare penge ved at bo med andre mennesker. De tilvælger det, fordi de gerne vil være sociale og møde ligesindede. Den sociale komponent betyder meget, og det er også der, vi adskiller os. Så selv dem, der flytter ind på grund af lokationen eller den lækre indretning, ender med at blive boende længere på grund af det sociale,” siger Sune Theodorsen.

LifeX har indfået en aftale med Hay, så beboerne kan forvente en ensartet oplevelse på tværs af lejlighederne.

Vil være verdenskendt

På den lange bane er LifeX’s mission at kunne få lejerne til at føle sig hjemme hvor som helst i verden. Det betyder også, at de moderne bofællesskaber skal spredes til så mange byer som muligt, så man kan få hjælp fra LifeX, uanset hvor man gerne vil flytte hen for at arbejde.

”Det er svært at vide, hvem man kan stole på, når man kommer til en ny by, og hvor man skal bo. Derfor vil vi opbygget tilliden til, at man hos os får kvalitet, så det første skridt ind i et nyt land bliver positivt,” siger Sune Theodorsen.

Den store mission er afhængig af, at LifeX er til stede i så mange byer som muligt. Og med digitale rutiner på plads omkring udlejningen, så det praktiske er skalerbart, skal investeringen derfor også primært bruges på at udvide.

”Den store mission er at komme ud globalt i alle de store byer i verden, og kunne facilitere at folk nemt kan flytte rundt. Derfor har vi også vækstet internationalt hurtigt, for det er næsten der, vi ser vores mission for alvor bliver udført: Ved at gøre den globale mobilitet mulig,” siger han.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.