Lakrids-iværksætteren Johan Bülow investerer i fødevare-accelerator
Lakrids-iværksætteren Johan Bülow investerer i fødevare-accelerator

Lakrids-iværksætteren Johan Bülow investerer for første gang i startup-miljøet ved at blive en del den europæiske accelerator ‘Rockstart AgriFood’, som fra sin base i København vil hjælpe 50 nye fødevare- og landbrugsvirksomheder i gang over de næste fem år.

Lakrids-iværksætteren Johan Bülow investerer for første gang i startup-miljøet ved at blive en del den europæiske accelerator ‘Rockstart AgriFood’, som fra sin base i København vil hjælpe 50 nye fødevare- og landbrugsvirksomheder i gang over de næste fem år.

Den europæiske startup-accelerator Rockstart annoncerede i foråret, at den starter en AgriFood accelerator og fond i København. Rockstart kigger mod Danmark, fordi Danmark spiller i champions league inden for fødevare og landbrug – med nylige succeser som ‘Too Good to Go’, ‘Joe and the Juice’, ‘Mikkeller’, ‘Just Eat’ og ‘Lakrids by Bülow’.

Læs også: Fødevareindustrien har brug for distruption

Og nu går stifteren af netop ‘Larkrids by Bülow’, Johan Bülow, med i acceleratoren som en af investorerne. Det er første gang han selv investerer i startup-miljøet, og ved at investere i acceleratoren kommer han til at hjælpe 50 nye fødevare- og landbrugsvirksomheder i gang over de næste fem år.

”At bygge en virksomhed inden fødevare- og landbrugsvirksomheder er en udfordrende opgave. Jeg har personligt lavet rigtig mange fejl igennem min opstart af ‘Lakrids by Bülow’, og jeg ser gerne, at den næste generation af iværksættere får den ekstra hjælp, der skal til for ikke at lave alle de klassiske begynderfejl,” siger Johan Bülow.

Fra Bornholm til verdensfirma

Han startede ‘Lakrids by Bülow’ på Bornholm i 2007, hvor han selv startede med at røre i lakridsgryderne. I dag har virksomheden 200 medarbejdere, og de opererer og sælger produkter i næsten alle lande verden over gennem deres e-commerce platform.

”Som iværksætter går man igennem en enorm transformation, og man skal være klar til at omstille sig. Rockstart AgriFood vil hjælpe unge iværksættere i gang og hjælpe dem med at have klare forventninger omkring, hvad de kan forvente i næste fase. Jeg tror, sådan et program vil være værdiskabende for alle typer af fødevare- og landbrugsvirksomheder,” siger Johan Bülow.

Kan give erfaring videre

Lakridsiværksætterens unikke forretningsmodel samt hurtige og massive ekspansion globalt betyder, at de nye fødevare-iværksættere kommer til at kunne trække på hans massive erfaring.

Læs også: Rockstart lukker fond på 112 millioner til at investere i AgriFood-startups

“Vi er er rigtigt glade for at have Johan ombord som investor og supporter af den næste generation af iværksætter. ‘Lakrids by Bülow’ er et fantastisk varemærke og en af de succeser, som vi i Danmark kan tage rigtig meget erfaring af. Johan er en af Danmark’s top iværksættere, så vi er meget stolte af at have ham med i Rockstart AgriFood,” siger Rune Theill, CEO og Co-Founder af Rockstart.

Rockstart arbejder i øjeblikket på at vælge de ti første virksomheder, som de vil investere i og invitere til København til et i seks måneder langt accelerator-forløb fra september.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.