Kunstig intelligens hjælper små virksomheder til øget salg gennem Google-annoncering
Kunstig intelligens hjælper små virksomheder til øget salg gennem Google-annoncering

Ved brug af avanceret kunstig intelligens, machine learning og sprogteknologi, vil den danske startup Cobiro hjælpe små virksomheder med markedsføring gennem Google Adwords. Målet er at indfri et enormt potentiale, som mange bureauer går uden om, fordi de ikke kan skabe overskud på de små virksomheder.

Som indehaver af en lille eller mellemstor virksomhed, har man mange hatte på. Når man er sin egen chef er man også ansvarlig for alt fra økonomi til personale – alt imens markedsføring og salg heller ikke sker af sig selv. Og i en verden med keywords, konvertering og benhård konkurrence på Googles sider, kan det være svært at mestre den disciplin.

Derfor hjælper Cobiro små virksomheder med at monitorere deres Google-annoncering. Det skal give dem bedre forudsætninger for at nå deres fulde potentiale i et landskab, hvor man enten er overladt til sig selv eller til dyre konsulenter.

”Bokseringen er den samme, om du er lille eller stor. Som det er nu, har de små virksomheder ikke mulighed for at tage kampen op fordi deres ressourcer holder dem tilbage. Vi vil demokratisere AdWords-annonceringen og give brugerne gratis adgang til et værktøj, der kan lancere og monitorere markedsføring i Googles kanaler,” siger Bo Krogsgaard, der er co-founder og CEO i Cobiro.

For der er en kamp om at blive prioriteret i Googles algoritmer. 77 procent af alle søgninger på verdensplan blev foretaget i Google Search – søgninger der tilsammen foretages af 1.65 milliarder mennesker.

Men det kræver anciennitet og referencer at blive duks hos mediegiganten og derfor er mulighederne begrænsede for nystartede og mindre virksomheder. Hvor SEO-delen er mere kompleks at præge, så giver AdWords mulighed for at købe konkrete positioner gennem keywords. Men som ny annoncør farer man hurtigt vild i metrics og begreber der ifølge Krogsgaard forvirrer mere end de gavner.

”Det eneste, du gerne vil vide, er: hvad koster et nyt kundemarked? Det er enormt svært at få en pris på. Alt andet som eksempelvis click-though rate, cpc-rate og konvertingsrate får du masser af tal på i AdWords og Google Analytics. Men det er jo ligegyldigt og som iværksætter eller lille virksomhed, der ikke har haft med det at gøre før, bliver man forvirret og det er i virkeligheden bare en masse støj,” siger Krogsgaard.

Cobiros teknologi giver virksomhederne et indblik i hvad én kunde koster med udgangspunkt i specifik demografi og hvilke platforme det er igennem.

Teknologien som enabler

Den proces har Cobiro automatiseret ved hjælp af sprogteknologien Natural Language Processing, NLP, og en kunstig intelligens der trænes gennem kollaborativ læring. Det betyder, at Cobiro kan identificere relevante søgeord, i forhold til produktet der sælges, ud fra hvad der bliver søgt på Google. Desto flere datapunkter der bliver registreret i Cobiros algoritme desto bedre bliver kombinationen af keywords og konverteringen.

”For de små virksomheder er det umuligt at lave en effektiv organisering af keywords, så her har du en enabler, der kan gøre en afgørende forskel for virksomheder som aldrig nogensinde ville have fået adgang til det, de store virksomheder har. Det gør, at de rykker en smule tættere på hinanden og man kan fokusere på det, man er god til i en lille virksomhed,” siger Anders Ibsen, CCO og co-founder i Cobiro og fortsætter:

”Hvis du kører en webshop med 1000 produkter, skal du identificere 3000 keywords og med tre keywords for hver kategori. De skal vedligeholdes og hvis ikke det giver konvertering, skal de erstattes af nye. Du skal også styre hvilken platform, du skal være til stede på – om det er tablet, mobile eller desktop. Før du får set dig om, så skal du lave 10.000 justeringer på en uge. Prøv at gøre det manuelt, det er ganske enkelt umuligt.” siger Ibsen.

Det er Cobiros mål at skabe et transparent system, hvor brugerne kan overvåge kampagnerne, hvis behovet opstår. Men det essentielle er, at de tør give deres markedsføring fri og lade Cobiros algoritmer om at gøre arbejdet.

”Det smukke ved teknologien er jo, at vi mennesker får afsat nogle ressourcer til andre gøremål. Uden at man skal tænke over hvad der sker på platformen, kan man ind imellem måle på, om det giver nok værdi og om man vil købe mere,” siger Ibsen og fortsætter:

”Tid er en af de største prisparametre. Kan man spare folk for at bruge tid på en opgave, er de villige til at betale meget mere for en vare. Tag eksempelvis robotplæneklippere eller intelligente køleskabe, det er noget folk betaler meget mere for end hvad de behøver – fordi det sparer dem tid. Med Cobiro sparer de små virksomheder massive mængder tid på opsætning af AdWords – tid som kan bruges andre steder i deres virksomhed”.

Globalt potentiale

Cobiro er på blot to år gået fra 0 – 40 medarbejdere og virksomheden onboarder mellem 600 til 1000 kunder om dagen på platformen, som i dag huser brugere fra hele verden.

Strategien er at levere en solid grundydelse gratis og når kunderne har oplevet succes med at konvertere en kampagne til clicks som leder til salg, så er der premium ydelser tilgængelig mod betaling.

”Vi forventer 20 til 25 procent af vores freemium kunder går over til premium modellen, fordi det ikke skræmmer dem at betale for noget, de har fået bevist værdien af. Genkøbskraften af at man har oplevet noget der virker og for få penge, er meget stærkere end at man skal betale fra start af,” siger Ibsen.

De to stiftere er da heller ikke i tvivl om potentialet deres teknologi rummer.

”Vores målsætning er global, og med 189 lande repræsenteret, er vi allerede kommet langt. 99% af alle virksomheder i EU er registrerede SMV-virksomheder. Tænk på alle de virksomheder, der ikke har haft mulighed for at blive fundet på Google tidligere, de får nu en helt ny virkelighed. Og tager man et marked som USA, er der alene 58 millioner registrerede små virksomheder – og meget få af dem har evner eller tid til at sætte AdWords kampagner op,” siger Ibsen.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.