Kontolink henter millioner: Vil automatisere bogføring for små virksomheder med kunstig intelligens
Kontolink henter millioner: Vil automatisere bogføring for små virksomheder med kunstig intelligens

Den kendte investor Torben Frigaard Rasmussen har netop investeret i fintech-startuppet Kontolink, der med kunstig intelligens hjælper små virksomheder med regnskabet.

Den kendte investor Torben Frigaard Rasmussen har netop investeret i fintech-startuppet Kontolink, der med kunstig intelligens hjælper små virksomheder med regnskabet.

Med det nye EU-direktiv om open banking blev det sidste år muligt at give tredjeparter adgang til sin bankdata. Og det er grundlaget for det danske fintech Kontolink, der gennem kunstig intelligens automatiserer en række regnskabsprocesser for små virksomheder ved at koble deres bankdata direkte sammen med et regnskabsprogram.

“Jeg har i mange år drømt om at lave regnskabet direkte fra bankposteringer. Vores automatiserede bilagshåndtering og bogføring bliver bedre og mere korrekt end de manuelle arbejdsgange, fordi vi med kunstig intelligens nu har mulighed for at tage udgangspunkt i bankens data i stedet for kun bilagets. Ved at tage udgangspunkt i bankens data får vi en række fordele, der sparer virksomhederne for tid og fejlrisici hver måned, som ultimativt betyder, at de små virksomheder sparer mange ressourcer i forberedelsen af deres regnskab,” siger Kim Agger, stifter og adm. direktør i Kontolink.

Siden virksomheden blev stiftet sidste år, har den udviklet sin cloud-baseret løsning, der for et halvt år siden stod klar med integration til alle danske banker og regnskabsprogrammerne e-conomic og Dinero. Og det har allerede lokket de første 100 virksomheder og en millioninvestering til.

Tidligere e-conomic-topfolk står bag

Selvom Kontolink er en ung virksomhed, har den mange års erfaring. Det er nemlig et erfarent team, der står bag selskabet: Stifterne Kim Agger og Jens Sørensen har tidligere været henholdsvis produktansvarlig og CTO i regnskabsgiganten e-conomic, og de kender således regnskabsbranchen indefra.

Måske derfor har Kontolink også fået den succesrige investor Torben Frigaard Rasmussen med i ejerkredsen – som blandt andet har været investor i netop e-conomic og robotvirksomheden MIR, og som blev kåret til “Årets Business Angel” af DanBAN tidligere i år.

“Jeg har i min tid i e-conomic set, at der er stort potentiale i automatisering, og med open banking-initiativer og let tilgang til AI er tiden den rette til at hjælpe de små virksomheder med digitalisering og automatisering. Netop den opgave løfter Kontolink med deres målrettede løsning, der samtidig er hurtig og let at sætte op for netop de helt små virksomheder,” siger Torben Frigaard Rasmussen.

Samtidig med investeringen modtager Kontolink et tilsvarende lån fra Vækstfonden. Lånet er et såkaldt business angel matching-lån, hvor Torben Frigaard Rasmussens investering matches 1:1 med et lån direkte til virksomheden.

Med en kapitalindsprøjtning i millionklassen er Kontolink nu klar til for alvor at rulle sit produkt ud.

”Nu skal vi i gang med næste fase, nemlig at eksekvere på vores go-to-market-strategi her i Danmark. Det kræver både kapital og de rette folk i ejerkredsen, som kender markedet, og som ved, hvordan en startup som Kontolink skal skaleres – både i Danmark og udlandet. Med Torben Frigaard Rasmussen og en række af de tidligere e-conomic-profiler med ombord har vi et dream team,” siger Kim Agger, der forventer, at medarbejderstaben, som i dag tæller fem mand, om et år er fordoblet.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.