You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Konsulenthus med megavækst: ”Mennesker og kultur er vores produkt”

@sebastian

Konsulentvirksomheden Inviso har nået en omsætning på 53 millioner og 50 medarbejdere på bare fire år. Nøglen til en skalerbar konsulentforretningen er at satse på medarbejdere, kultur og processer, mener stifteren.

Konsulentvirksomheden Inviso har nået en omsætning på 53 millioner og 50 medarbejdere på bare fire år. Nøglen til en skalerbar konsulentforretningen er at satse på medarbejdere, kultur og processer, mener stifteren.

Eksplosiv vækst er som regel noget, vi forbinder med hyper-skalerbare tech-virksomheder. Virksomheder med et digitalt produkt, der ikke bliver nævneværdigt dyrere at drive, når kundeantallet går fra 100 til 100.000.

Men eksplosiv vækst kan også lade sig gøre uden et tech-produkt som omdrejningspunkt. Det har iværksætterne Peter Juel Jensen og Simon Kvistgaard bevist med konsulentvirksomheden Inviso, der hjælper store virksomheder med at bruge deres egen data bedre.

På bare fire år er konsulentvirksomheden vokset fra to stiftere og en bruttofortjeneste på 1,1 million kroner til 50 medarbejdere, en omsætningen på 53 millioner kroner og godt 5 millioner på bundlinjen.

Med trecifrede vækstrater i de første måneder af 2019 i forhold til 2018, har den unge virksomhed stadig stort væktsmomentum. Derfor investerer startuppet også konstant i sit produkt – som bare ikke er et stykke software.

”Noget af det, vi har gjort enormt meget, er at dyrke og nørde det produkt, vi har – hvilket er mennesker og vores kultur. Medarbejdere skal have det godt, hvis virksomheden skal skalere. Der skal passes på de mennesker. Lykkes det, kan vi skalere på, at de ansatte er glade og få ringene til at sprede sig, så kunderne er glade og begynder at købe mere,” siger Simon Kvistgaard, cofounder og partner i Inviso

Skræddersyede løsninger kræver konsulenter

Stifterne af Inviso kender hinanden fra gymnasietiden, og kommer begge fra en analytisk baggrund. Og det var her de stødte på softwaren Tableau og Alteryx, som skulle komme til at danne grundlaget for deres konsulentvirksomhed.

”Vi fandt de her værktøjer, som løste mange af de hovedpiner, vi havde i forhold til at skalere. De gjorde det muligt at automatisere og skalere på tværs af forretningen og genbruge det, der var lavet én gang. Og vi havde en følelse af, at det var der mange, der kunne få brug for,” fortæller Simon Kvistgaard.

Læs også: Kunstig intelligens skal stoppe spildet af digitale annoncekroner

Ved helt klassisk at tage udgangspunkt i deres egne problemer og en løsning fandt de frem til en løsning produkt, som i dag har sikret dem mere end 200 kunder i størrelsesordenen Tryg, Adidas og FLSmidth.

Men kunderne har ikke den samme data og bruger deres data til forskellige ting. Derfor kunne Inviso heller ikke udvikle en standardløsning, men bruger i stedet konsulenter til at skræddersy løsninger ovenpå softwaren fra Tableau og Alteryx.

”Vi tager de værktøjer, går ind i virksomhederne og hjælper dem med deres processer i hverdagen. I starten handler det om at bruge 1 time i stedet for 10 timer på at finde dataindsigter og analyser, så de højtuddannede medarbejdere kan bruge tiden på at frembringe ny værdi i stedet for at lave en masse rapportering. Mennesker der har gået på universitetet i fem år, skal jo ikke sidde og lave Excel dagen lang,” siger Simon Kvistgaard.

Skalering uden et produkt

Når Inviso skal skalere, handler det altså ikke om at sørge for, at koden er optimere og serveren er klar til ny spidsbelastning.

Istedet har virksomheden en række konsulenter, der sammen med kundernes domæneeksperter skal bygge og løse dataudfordringer med både teknologisk- og forretningsforståelse. Derfor skal organisationen også hele tiden være gearet til at modtage og oplære nyt talent, der kan fortsætte det skræddersyede dataarbejde ude hos kunderne, hvis Inviso skal blive ved med at vokse.

”Vi forsøger hele tiden at opføre os som om, vi er en større virksomhed, end vi er. De interne processer er for strømlinede og for skarpe i forhold til, hvad vi måske burde. Men vi investerer dét ekstra i processerne omkring vores mennesker, så det bare kører gnidningsløst,” forklarer Simon Kvistgaard.

Læs også: Grandhood: Hvordan rejser man 20 millioner uden et færdigt produkt?

For at kvalitetssikre kommer nyansatte konsulenter igennem et seks måneders onboardingforløb. Og samtidig investerer Inviso massivt i både backend-funktioner og kultur, så konsulenterne kan være både effektive og glade.

”Vi skal være villige til at investere i medarbejderne og kulturen. Derfor har vi bygget vores eget ordresystem, hvor alt er automatiseret, og ansat en række folk til vores backbone-hold, før det var nødvendigt. Samtidig investerer vi rigtig meget i både kulturen og vores selvforståelse – sidste år tog hele virksomheden til San Francisco i en uge for at besøge virksomheder og forstå, hvor den datadrevne verden er på vej hen,” siger Simon Kvistgaard.

“Det kan blive kæmpe stort”

År for år har Inviso fordoblet bruttofortjenesten i virksomheden, og med trecifrede vækstratter i starten af 2019 forventer stifteren ikke, at væksten skal bremse. Og han forventer ikke, at det mål kommer til at kræve, at virksomheden begynder at fokusere på andet en god, effektive konsulentvirksomhed.

”Vi kan måske pakketere nogle af ydelserne som gør det mere skalerbart, men det med at bygge noget selv, skal vi ikke. Der sidder nogen i USA, som er super gode til det, og det skal de blive ved med. Vi ville ikke kunne fokusere på samme måde, hvis vi også skulle bygge et produkt – og det er simpelthen svært at slå Microsoft med de investeringer, de ligger i softwaren,” siger Simon Kvistgaard.

Selvom virksomheden ikke har ambitioner om at binde kunderne med et unikt aktiv i form af egen softwareplatform, frygter han ikke, at Inviso bliver ramt at konkurrenter, der kan få væksten til at stagnere.

”Virksomheden kan blive kæmpe stor, det er jeg sådan set ikke i tvivl om. Markedet er voksende, og vi vinder oven i købet andele. Vi er 50 mand og arbejder stort set kun i Københavnsområdet. Skal vi vokse yderligere, kan vi jo starte med at tage til Aarhus, og så er der lande omkring os, som også bruger data. Så der er et kæmpe marked derude,” siger han.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY