I stedet for en rød snor og en saks var rektor Brian Bech Nielsen blevet udstyret med en fjernbetjening, som satte lys i “The Kitchen” skiltet – og dermed markerede åbningen af det nye, store iværksætterhus i Aarhus.
Køkkenfesten er åben: Aarhus Universitet indvier sit nye iværksætterhus
Køkkenfesten er åben: Aarhus Universitet indvier sit nye iværksætterhus

I dag har Aarhus Universitet officielt åbnet sit nye, store iværksætterhus ‘The Kitchen’ – og det markerer en ny satsning på iværksætteri.

I dag har Aarhus Universitet officielt åbnet sit nye, store iværksætterhus ‘The Kitchen’ – og det markerer en ny satsning på iværksætteri.

Det gamle hospital i Aarhus har fået en overhaling. Den seneste tid er gået med en gennemgribende ombygning af det gamle hospitals centralkøkken og i dag kunne Aarhus Universitet åbne dørene for den nye iværksætterhub The Kitchen for første gang. Officielt.

For de første iværksættere flyttede allerede ind for nogle uger siden, da ombygningen skred hurtigere fremad end ventet.

Læs også: Smugkig på nyt iværksætterhub i Aarhus: The Kitchen skal samle hele byens startup-økosystem

Med til den officielle åbning var hele a-kæden af receptionstalere. Borgmesteren, regionsrådsformanden og direktøren fra Grundfos Holding. Først var det dog Brian Bech Nielsen, rektor på Aarhus Universitet, der tog ordet.

“Når festen bliver god, flytter den ud i køkkenet. Sådan bliver det også med The Kitchen.”

“Når jeg kigger mig omkring idag, kan jeg se, at vi ikke alle sammen er helt unge længere. Men jeg kan huske fra min ungdom, at når festen bliver god, flytter den ud i køkkenet. Sådan bliver det også med The Kitchen – og det er ikke en lukket fest,” sagde han muntert fra talerstolen.

Både forskere, studerende, erhvervslivet og iværksættere i almindelighed er inviteret til køkkenfesten i det nye iværksætterhus. Og ligesom det sker ude på de sene nattetimer til køkkenfesterne, skal der i The Kitchen være plads til at løse verdenssituationen sammen, så nysgerrigheden kan stimuleres.

“Heldigvis har vi et stort potentiale, og lysten til at sætte aftryk er der allerede. Sidste år var der rekordmange forskere som stiftede virksomheder. Og gennem de seneste to år, har de studerende startet en virksomhed cirka hver femte dag,” sagde Brian Bech Nielsen.

Jakob Søndergaard, der hidtil har ledet Studentervæksthus Aarhus, i samtale med borgmester Jacob Bundsgaard, der under sin tale til åbningen slog på tromme for, at The Kitchen skal blive et sted, der kan samle iværksættermiljøerne i Aarhus.

Ny erhvervsdirektør

The Kitchen er ikke bare nye lokaler for iværksættere. Det markerer også en ny, markant satning på iværksætteri på Aarhus Universitet. Og med til sådan en satsning hører en ny erhvervsdirektør for universitetet – den første af sin slags – Lone Ryg Olsen.

“Vi står et ganske særligt sted lige nu – både som universitet og som samfund. Der er brug for nye løsninger indefor alt fra energi til ernæring. Universiteterne leverer allerede forskning i verdenklasse. Men vi vil gerne ranke ryggen og tage udfordringen op med at bidrage til løsninger på globale udfordringer,” sagde den nye indsatte erhvervsdirektør.

Som ny direktør på en ny satsning lovede hun også, at der – ligesom med et startup – ikke findes en lige linje til succes. Der skal afprøves flere veje i det nye hus.

Den nye erhvervsdirektør på Aarhus Universitet: Lone Ryg Olsen.

Erhvervslivet flytter ind

En del af visionen for det nye hus er, at det skal være et sted hvor universitet – og dets studerende og forskere – kan mødes med erhvervslivet. Derfor blev det også slået fast, at både Innovationsfonden og Vækstfonden får kontor i huset. Og med til indvielsen var også Lars Aagaard, direktør i Grundfos Holding, som bliver en del af iværksætterhuset og dets samarbejde med det amerikanske universitet MIT.

“Grundfos har valgt at gå ind i en langvarigt forpligtelse. Det gør vi, fordi vi med AU Inc og MIT reap ser en mulighed for at lave et endnu stærkere samarbejde med universiteterne. Det samarbejde skaber bare værdi. Vigtig for os, at der skabes ny viden, nye ideer og nye virksomheder i vores region. Det er også med til at udvikle vores virksomhed.”

Ved samme lejlighed løftede hans sløret for en åbningsgave til The Kitchen. Den nye hub modtager en pulje på 500.000 kroner, som kan bruges til mikrostipendier til iværksætterne i huset.

Kø ved indgangen til The Kitchen ved åbning
Efter talerne i det tilstødende festtelt, var der decideret kø for at komme ind og se lokalerne i det nye iværksætterhus.

Efter den officielle åbning er 100 iværksættere fra økosystemet inviteret til at indvie ‘The Kitchen’ med en fest i de nye lokaler.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.