You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Kan Sitecore-drengene gøre det igen?: CluedIn på vej mod væksthimlen

Billedtekst: Tim Ward, CEO og medstifter af CluedIn, som for nyligt blev udpeget som et “Talent 100” af Berlingske.

Et hold tidligere ansatte fra it-succesen Sitecore står bag data-startuppet CluedIn. Efter fire år er en lang række prominente virksomheder landet som kunder, og virksomheden gør sig nu klar til at gå i fodsporene på den danske milliardsucces.

Et hold tidligere ansatte fra it-succesen Sitecore står bag data-startuppet CluedIn. Efter fire år er en lang række prominente virksomheder landet som kunder, og virksomheden gør sig nu klar til at gå i fodsporene på den danske milliardsucces.

7,5 milliarder kroner skulle angiveligt have været prisen, da den svenske kapitalfond EQT købte danske Sitecore – en af landets største it-succeser – i 2016.

Inden salget havde en del af det tekniske kernehold – Martin Hyldahl, Pierre Derval og Timothy Ward – dog forladt virksomheden, for at stifte CluedIn. Et data-startup, der kort efter fik Sitecore-stifternes velsignelse i form af en investering på én million dollars til at komme i mål med planen om at gøre større firmaer bedre til at bruge de store mængder data, de sidder på.

“Vores mission er at hjælpe virksomheder med at få kontrol over og værdi ud af den eksponentielt stigende datamængde. Mange virksomheder forsøger at køre videre i et lidt mere avanceret men klassisk setup – men vi kan konstatere, at det kun er fem procent af den data, de genererer, der bliver udnyttet. Der findes en masse gode værktøjer indenfor salg, marketing, machine learning, analytics og Business Intelligence på markedet, men de skal fødes med den rigtige data. Det bliver de ikke i tilstrækkelig grad i dag,” siger Christian Borum, commercial lead hos CluedIn.

Læs også: 13 iværksættere på top 100-liste over erhvervslivets talenter

Selvom mange startups såvel som etablerede it-giganter ligesom CluedIn tilbyder forskellige data-løsninger, tyder CluedIns kundeportfølje på, at de har fat i noget særligt. Kendte brands som Saxo Bank, ISS, SAP og TDC har allerede tilsluttet sig platformen, og pilotprojekter kører med yderligere 10 af Danmarks største virksomheder samt fire på Fortune100 listen.

“Det er stort set alle større virksomheder på globalt plan, som har decideret prohibitive problemer med at håndtere den stigende mængde af data og få den ud på frontlinjen, så de på længere sigt kan tage bedre beslutninger og realisere det potentiale, der ligger i data. Indtil videre oplever vi, at næsten alle store virksomheder har inviteret os indenfor døren, og vi har indledt et samarbejde efterfølgende – i Danmark, UK, USA og Australien. Derfor har vi også store forventninger til, hvad der kommer til ske, når vi ramper op på salg,” siger Christian Borum.

Samtidig er CluedIn gået i gang med at åbne kontorer i udlandet og ansætte profiler, der kan sætte turbo på data-startuppet.

Data skal både indsamles og raffineres

Data er det nye olie, og ligesom olie skal den data, som virksomheder generere og indsamler, også raffineres før den for alvor bliver værdifuld.

CluedIn leverer den platform til dataintegration, som kan samle data fra siloerne i store enterprise-virksomheder. Firmaet anvender en kombination af flere typer databaseteknikker, herunder grafdatabaser og machine learning, som framework til at automatisere integration, rengøring og normalisering af data.

Læs også: Nyt initiativ hjælper nordiske startups ind på det britiske marked

“Vi leverer data-fødekanalen, så afdelingerne og medarbejderne modtager integreret, normaliseret og rengjort data fra alle kilder, der er sammenkørt. Vi er en DataHub, så vi bruges med det formål at få data ud til virksomhedernes afdelinger og skabe værdi på frontlinjen,” siger Christian Borum.

Meget infrastruktur kommer fra 80’erne, hvor der ikke var særligt meget data at håndtere og kun få kendte anvendelsesmuligheder. Derfor er der også behov for en gentænke måden virksomheder håndterer data på.

“Det klassiske Data Warehouse setup, ETL proces til at flytte og tilpasse data – som kræver meget domæne-viden og kan være omstændig – og selv det lidt nyere Data Lake-koncept skal suppleres af konstruktioner som DataHubs for at forbinde data og få det hurtigt i spil,” siger Christian Borum.

På vej mod global tilstedeværelse

Det har taget CluedIn fire år at bygge produktet og man har været i markedet de seneste to. På de to år er virksomheden gået fra et founder-team på fem mand på hovedkvarteret i København til at være 30 ansatte i London, Belgien og Lithauen. Og ekspansionen fortsætter:

“Vi har lige åbnet kontor i Australien og har kunder i USA, Tyskland og Danmark. Vi regner med at åbne kontor i USA og UK om et år. Derfor skalerer vi nu med to erfarne salgs- og techprofiler, Jason Stewart, som tidligere var ansvarlig for det britiske marked hos Falcon.io og vores nye tekniske salgsdirektør Joachim Schiødtz (tech-entreprenør, investor og ingeniør red.) til at stå for vores globale vækst. Vores produkt er globalt skalerbart og passer ind i alle store virksomheder, der gerne vil blive datadrevne og have data ud på frontlinjen,” siger Christian Borum.

Den første million dollars har været nok til at virksomheden har kunne takke nej til flere store VC-fonde. Men i CluedIn regner man med at annoncere en større investeringsrunde i starten af 2020, som skal finansiere den kommen vækstrejse ud over landets grænser.

Den nye tekniske salgsdirektør Joachim Schiødtz til venstre tidligere tech entreprenør investor og ingeniør og Jason Stewart til højre som tidligere var ansvarlig for det britiske marked hos Falconio

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY