You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Jobsøgende kan nu prøve kræfter med iværksætteri i otte uger

@sebastian

Nyuddannede kan nu få otte uger til at kickstarte egen virksomhed i Aarhus. Målet er, at give dem, der har en iværksætter i maven, mulighed for at teste drømmen.

Nyuddannede kan nu få otte uger til at kickstarte egen virksomhed i Aarhus. Målet er, at give dem, der har en iværksætter i maven, mulighed for at teste drømmen.

Som uddannet kan det første job være en hård nød at knække. Men istedet for at bruge tiden som jobsøgende på mere eller mindre relevante kurser, kan man nu prøve kræver med tilværelsen som iværksætter.

“Det kræver tid at starte egen virksomhed. Og det er præcis det, vi gerne vil stille til rådighed i det her forløb – for dem, der altid har drømt om at tage springet,” siger Marie Kjølhede, som projektkoordinator fra iværksætterfællesskabet The Kitchen i Aarhus.

Sammen med Jobcenter Aarhus står de bag initiativet ”Iværksætteri som karrierevej”, der søsættes 9. november. Her får 20 personer fra Aarhus, der har fået eksamensbevis indenfor de sidste otte måneder, en plads i programmet – så de måske kan tage hul på et liv som selvstændig.

Marie Kjølhede projektkoordinator i The Kitchen sammen med studerende der også er iværksættere

Bedre overgang fra studie til startup

At få en periode, hvor man målrettet kan udforske og etablere din virksomhed, er klart afgørende for, at det kan lade sig gøre. Det fortæller iværksætter Henrikke Kýlen Pedersen.

Hun står bag startuppet Manigrip, som hun har kørt ved siden af studiet – og netop nu arbejder i på fuld tid efter at have afleveret specialet.

“Da jeg fik mulighed for at arbejde på Manigrip uforstyrret i forbindelse med en praktik, rykkede det virkelig. Man har brug for tid til fordybelse – og til at få troen på, at det virkelig kan lade sig gøre. Derfor er et forløb som det her en rigtig god mulighed,” siger hun.

Redskaber og sparring

De jobsøgende springer ikke ud i iværksætteriet helt alene. Undervejs i de otte uger får de både undervisning og rådgivning undervejs fra forretningsudviklerne hos The Kitchen, som er vant til at rådgive iværksættere.

”De fleste, der drømmer om at starte egen virksomhed, er egentlig mest nervøse for alt det praktiske, der følger med. Her kan vi hjælpe dem via de fagpersoner, vi har tilknyttet vores hus. Samtidig kan vi rådgive dem med i forhold til at teste deres idé og udvikle den,” siger Marie Kjølhede.

Udover rådgivning og undervisning får hver af de 20 personer, som der får en plads på programmet, en ”buddy-startup”. Det betyder, at de bliver tilknyttet en iværksætter, som de kan sparre med – og som kan fortælle om, hvordan det er at være iværksætter. The Kitchen AU har i forvejen 70 startups tilknyttet til deres iværksætterfællesskab.

Ansøgningsfristen for de 20 pladser til ”Iværksætteri som karrierevej” er den 2. november.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY