De tre stiftere bag Wedio-platformen: Daniel Sand, Morten Aebeloe og Kasper Westh.
Iværksættere vil være Europas største deleplatform for filmskabere og fotografer
Iværksættere vil være Europas største deleplatform for filmskabere og fotografer

Med under et år på markedet har det danske startup Wedio samlet film- og fotogrej for mere end 35 mio. kroner, som private kan leje af hinanden på platformen. Nu er de udvalgt til medieaccelerator i Amsterdam.

Med under et år på markedet har det danske startup Wedio samlet film- og fotogrej for mere end 35 mio. kroner, som private kan leje af hinanden på platformen. Nu er de udvalgt til medieaccelerator i Amsterdam.

Airbnb for X, Uber for Y og Tinder for Z. Selvom det kun er et fåtal der nogensinde slår igennem, har giganternes succes gjort den deleøkonomiske model populær i nye nicher.

Alligevel har det danske startup Wedio vovet sig ud i modellen, hvor de på en deleøkonomisk platform vil give filmskabere og fotografer mulighed for at leje og udleje professionelt film- og fotoudstyr.

På trods af konkurrencen fra den lignende, dansk platform Jube.co – som vi skrev om for få måneder siden – har Wedio fået godt gang i brugervæksten, siden platformen blev lanceret i december sidste år. Der er allerede udstyr for mere end 35 mio. kroner, flere end 900 registrerede medlemmer, og transaktioner for mere end 350.000 kroner har kørt igennem systemet.

Læs også: Airbnb for kameraudstyr: ”Folk vil leje videoudstyr af hinanden uanset om vores platform findes eller ej”

Nu har udlandet også fået øjnene op for Wedio: Startuppet er som den eneste nordiske virksomhed udvalgt til accelerator-programmet Startupbootcamp Media i Amsterdam.

”Vi er meget stolte over at blive udvalgt til Startupbootcamp Media blandt kun 11 europæiske iværksættervirksomheder. Det giver os blod på tanden og giver validitet for, at der er et internationalt marked for Wedio. Nu får vi muligheden for at netværke og sparre med nogle af de førende eksperter indenfor vores felt, og så vi skal bare arbejde benhårdt, holde snuden i sporet og blive ved med at gøre det, vi gør,” siger Daniel Sand, som er en af de tre stiftere bag Wedio.

Gennem nåleøjet til medieeksperter

Wedio måtte igennem en fire måneder lang screeningsproces, før virksomheden blev blandt de 11 udvalgte startups ud af 400 ansøgere. Til gengæld får Wedio nu mulighed for at lære af de bedste fra medieverdenen og skubbe platformen ud over Danmarks grænser.

”Vi har samlet de 11 mest lovende, nye virksomheder indenfor medier og underholdning til vores Startupbootcamp, så de kan arbejde direkte med vores team, corporate partnere, mentorer og investorer. Det vil give dem mulighed for at vokse på en global skala. Vi er meget glade for at have Wedio med i accelerator-programmet og sætte skub i deres vækst,” siger Bas Rogaar, managing director hos Startupbootcamp.

Startupbootcamp skal løfte Wedio ud over grænsen

Wedio mener selv, at grunden til at de så hurtigt har fået filmfolk og fotografer ombord, er, at man på platformen kan leje udstyr mindst 40 procent billigere og samtidig har forsikret udstyret gennem en aftale med Topdanmark.

Ambitionen er da også at blive en stor Europæisk spiller, og derfor indeholde de fremtidige planer også en udbredelse af konceptet til større markeder som Storbritannien, Tyskland og Sverige, hvor stifterne leder efter lokale partnere til at rulle konceptet ud.

”Vi skal være de første og de største. Vores ambition er at blive Europas største og foretrukne fællesskab for filmskabere og fotografer, så vi skal bl.a. bruge accelarator-programmet hos Startupbootcamp til at indgå de rette internationale partnerskaber samt udvikle den helt rette ”go to market”- og ”first to market”-strategi,” siger Daniel Sand.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.