It-uddannelser hitter blandt kvinderne
It-uddannelser hitter blandt kvinderne

Interessen for it-uddannelser er stigende blandt unge kvinder. På blot to år er andelen af kvinder blandt de optagne på IT-Universitetets bacheloruddannelser steget fra 25 til 34 procent.

Flere kvinder vil være blandt de nye ansigter, når IT-Universitetet tager imod en ny årgang studerende efter sommerferien. Andelen af kvinder, som bliver tilbudt optagelse på en af på universitetets bacheloruddannelser, har været støt stigende de seneste år og ligger nu på 34 procent, viser årets optagelsestal.

To uddannelser oplever særligt en fremgang af kvindelige studerende: Data Science, hvor 30 procent af de kommende studerende er kvinder, en stigning på seks procentpoint, og Global Business Informatics, som optager 46 procent kvinder, en stigning på hele 15 procentpoint i forhold til sidste år.

Mads Tofte, rektor på IT-Universitetet, glæder sig over udviklingen, som han tilskriver ITU’s indsats for at tiltrække flere kvindelige ansøgere.

”Det nytter ikke noget, at kvinder bliver reduceret til udelukkende at være brugere af teknologien. Derfor har vi gennem de seneste år lanceret en række initiativer som it-camps og coding caféer målrettet unge kvinder. De initiativer har vist sig at være særdeles effektive,” siger han.

Mads Tofte, ITU
Mads Tofte, rektor på IT-Universitetet.

Stor interesse for it-fagene

Også overordnet set er interessen for it-uddannelserne stigende. 11 procent flere søgte i år ind på en af ITU’s fire bacheloruddannelser, der spænder fra tekniske fag som Softwareudvikling og Data Science til uddannelser, der kombinerer it med design og forretning.

”Digitaliseringen af vores samfund skaber behov for, at mange flere uddanner sig inden for it, så det er meget positivt, at de unge har fået øjnene op for de gode muligheder, en it-uddannelse giver. Jeg hæfter mig særligt ved, at vi i år har fået hele 185 førsteprioritetsansøgninger til Data Science, hvor vi sidste år havde 138. Hver eneste gang vi taler med arbejdsgiverne, fortæller de om et desperat behov for flere it-specialister,” siger Mads Tofte.

Ifølge regeringens prognose vil Danmark mangle 19.000 it-specialister i 2030.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.