You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

IoT-startup lander tocifret millioninvestering og partnerskab med global aktør

Tobias Ejersbo (tv) og Casper Harlev (th) har sammen med Tim Larsen stiftet Sensohive.

Det odenseanske startup, Sensohive, sikrer sig i dag en tocifret millioninvestering fra den canadiske betonvirksomhed Kryton. Det nye samarbejde skal være Sensohives vej ind på et globalt marked.

Det odenseanske startup, Sensohive, sikrer sig i dag en tocifret millioninvestering fra den canadiske betonvirksomhed Kryton. Det nye samarbejde skal være Sensohives vej ind på et globalt marked.

Beton er big business. I 2017 blev der brugt 2,6 millioner kubikmeter beton på støbninger på byggepladser, hvilket er en stigning på knap 35 procent siden 2010. Og med den en stærkt stigende middelklasse på verdensplan, vil behovet for at opføre flere byggerier tage til i fremtiden.

Nu træder det odenseanske startup ‘Sensohive’ ind på scenen gennem et samarbejde med den canadiske betonvirksomheder Kryton International Inc. Med i samarbejdet får Sensohive en investering på et tocifret millionbeløb, der skal finansiere deres globale ekspansion.

“Kryton er en central, global spiller i betonindustrien, og arbejder ligesom Sensohive med at højne produktiviteten i byggebranchen, så det kunne ikke være et bedre match. Med partnerskabet får vi både direkte adgang til titusindvis af potentielle kunder og finansielle midler til at vinde indtog på nye markeder,” siger Casper Harlev, der er direktør i Sensohive og fortsætter:

“Vi har allerede stærke partnerskaber i Holland, Tyskland, Belgien, Sverige, Norge og med DK Beton herhjemme, hvor vi leverer vores monitoreringsløsning til store infrastrukturprojekter, så det er oplagt at sætte yderligere ind på disse markeder. Med partnerskabet banker vi samtidig på døren til USA, Canada og Mexico.”

Sælger beton-sensorer for millioner

Støbeprocesserne i betonindustrien er i dag meget analoge. Hærdningsprocessen er en flaskehals i mange byggerier og foregår efter manuelle beregninger og simuleringer med en stor sikkerhedsmargin.

Sensohive lancerede for to år siden en lille sensor, der kan placeres i en betonkonstruktion, for at fortælle entreprenøren præcist hvilken styrke betonen har under hærdningen. Ved hjælp af sensoren kan entreprenøren undgå unødig ventetid og mindske spild. Ifølge Casper Harlev kan betonproducent eller entreprenør effektivisere støbeprocessen med mindst 16 procent ved at følge hærdningen online ved hjælp af den lille sensor.

Sensohive fordoblede sin omsætning fra 4 millioner kroner i 2018 til op mod 10 millioner kroner i 2019, og virksomheden forventer af fordoble omsætningen igen i 2020 til omkring 20 millioner kroner.

Sensohives sensor til betonkonstruktioner Maturix der kan måle hærdningsprocessen og spare entreprenører for tid og spild af materialer

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY