Investeringsgiganten eToro køber det danske blockchain-startup Firmo
Investeringsgiganten eToro køber det danske blockchain-startup Firmo

Det danske startup Firmo har i al stilfærdighed udviklet en teknologi, der kan forbinde alt med værdi til blockchainen. Og det har fået den sociale investeringsplatform eToro til at købe virskomheden.

Det danske startup Firmo har i al stilfærdighed udviklet en teknologi, der kan forbinde alt med værdi til blockchainen. Og det har fået den sociale investeringsplatform eToro til at købe virskomheden.

Alt med værdi kan forbindes til en blockchain, og løftet er at det vil gøre det billigt, hurtigt og nemt at handle med aktiverne. Hvis værdien af en aktie eller et hus forbindes til blockchain, vil det ikke alene gøre det muligt at handle den uden om bankernes systemer på tværs af kloden – ejerskabet vil også kunne sælges i mindre dele.

Det danske startup Firmo har udviklet en teknologi, der via ’smart kontrakter’ gør den slags blockchainifisering af aktiver mulig på tværs af eksisterende blockchains som Ethereum, EOS og Neo. Og selvom startuppet har arbejdet med meget beskedne armbevægelser, har dens teknologi nu fået den sociale investeringsplatform eToro til at opkøbe virksomheden. Det skriver Etoro i en pressemeddelelse.

”Firmo-teamet har udført ground-breaking arbejde med at udvikle praktiske anvendelsesmuligehder for blockchain-teknologien, som vil facilitere friktionsløs, global handel. Adoptionen af smart-kontrakter på blockchains øger tillid og gennemsigtighed i det finansielle system. Vi er utroligt stolte og glade for, at de bliver en del af Etoro-familien,” siger Yoni Assia, co-founder og CEO i eToro, i pressemeddelsen.

EToro forventer, at opkøbet af det danske startup og dets teknologi vil accelerer virksomhedens vækst indenfor aktiver forbundet til blockchainen.

”Blockchain og tokenificeringen af aktiver vil spile en stor rolle i fremtidens finanssystem. Vi tror, at alle investerbare aktiver vil blive forbundet til blockchains på et tidspunkt, og at vi vil se den største overførsel af værdi nogensinde over på blockchain,” siger han.

Køb og sælg alt med værdi – globalt

Kryptoiværksættere er allerede i gang med at forbinde ejendomme og aktier til blockchains, så de kan handles gennem digitale kontrakter der opbevares på en blockchainen. Og startuppet Firmo har altså udviklet en platform og et programmeringsprog, der gør den slags ’smart kontrakter’ mulige på tværs af forskellige blockchains.

”Indtoget af krypto og den underliggende blockchain-teknologi har drevet en eksplosion i finansiel innovationer. Men en række udfordringer forhindrer at masserne tager dem til sig, og at det kan integreres i den gamle, finansielle infrastruktur. Vores mål er at gøre vores brugere i stand til at handle ethvert aktiv globalt med øjeblikkelig afregning ved at tokenifisere aktiverne og udføre handelsprocesserne på blockchainen,” forklarer Dr. Omri Ross, CEO og stifter af Firmo.

Ny chef for eToroX Labs ovenpå købet

Hvad handlen og indlemmelsen i eToro-familien i praksis får af betydning for det danske startup og dets team, er der endnu ikke offentliggjort meget om.

firmo website efter opkøb
Siden opkøbet har Firmos website ikke indeholdt andet information end samarbejdet – og så et besked om, at de søger folk.

Mediet The Industry Spread rapporterer dog, at Omri Ross – stifteren af Firmo og Associated Professor ved Københavns Universitet – i kølvandet på opkøbet er blevet ansat som Chief Blockchain Scientist ved eToroX Labs, som er eToros arm for reguleret kryptovaluta.

Etoro har allerede mere end 10 millioner brugere i Europa, Aien og Mellemøsten, og har rejst over en milliard kroner i investeringer. Virksomheden har netop rullet nogle af sine services ud i USA.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.