Innovationsmiljø genopstår med private investorer i ryggen
Innovationsmiljø genopstår med private investorer i ryggen

Spring Nordic er en ny investerings- og udviklingsvirksomhed, som udspringer af det tidligere innovationsmiljø, CAPNOVA. Visionen er at lukke kapitalgabet mellem den tidlige soft funding og den – som det er nu – noget senere investering i videntunge iværksættere.

Spring Nordic er en ny investerings- og udviklingsvirksomhed, som udspringer af det tidligere innovationsmiljø, CAPNOVA. Visionen er at lukke kapitalgabet mellem den tidlige soft funding og den – som det er nu – noget senere investering i videntunge iværksættere.

Fra den 1. januar i år kunne iværksættere ikke længere gå til de fire statsligt godkendte innovationsmiljøer for risikovillig investering i nye innovative virksomheder. Det sker som følge af en politisk aftale om at udfase miljøerne i 2019, der er indgået på baggrund af række anbefalinger fra et Forenklingsudvalg. Tildeling af midlerne til er gået til de statslige organisationer Innovationsfonden og Vækstfonden.

Læs også: Erhversfremmesystemet skal forenkles og forfines

Siden anbefalingerne blev præsenteret på Christiansborg i april sidste år, har der hersket usikkerhed om fremtiden for innovationsmiljøerne og hvordan det vil påvirke porteføljevirksomhederne. Men nu er der godt nyt fra CAPNOVA, der er en af de fire innovationsmiljøer.

I dag lancerer direktør Kim Ove Olsen sammen med en gruppe medarbejdere fra CAPNOVA et nyt investerings- og udviklingsselskab, Spring Nordic, der bygger på 30 års solid erfaring med kapitalrejsning til og kommercialisering af tidlige iværksættere.

Kapitalgab er stopklods for vækst

Ved hjælp af fonde, partnerskaber med industrien og et større tech-transfer-projekt vil Spring Nordic føre tidlige videntunge iværksættere over kapitalgabet og frem mod etableringen af robuste, levedygtige virksomheder.

”Vi ser et kapitalgab for de meget tidlige iværksættere, og det er en kæmpe stopklods for vækst og kommercialisering, især for spinouts fra universiteterne og andre videntunge iværksættere. I sidste ende er det også et samfundsproblem, fordi vi mister innovation og arbejdspladser herhjemme,” siger direktør Kim Ove Olsen, der som direktør i CAPNOVA var med til at investere i 350 danske iværksættervirksomheder henover to årtier.

Læs også: Iværksætterpanelet sætter spot på behovet for flere talenter, stærkere startup-kultur og et alternativ til innovationsmiljøerne

CAPNOVA er kendt for at være særdeles aktive på markedet for spiludvikling og har blandt andre virksomheder været en af de første investorer i den danske succes Subway Surfers. Derfor var det også til stor frustration for den danske spilindustri, at man fra politisk hold meddelte at lukning ville træde i kraft allerede fra årsskiftet.

”I Spring Nordic er vores vision at lukke gabet i form af kapital og udvikling. Vi kan ikke løfte sløret for så meget endnu, men vi lægger os op ad 30 års erfaring og mener, at vi dermed har en ret unik kompetence til at hjælpe iværksættere ud over rampen. Målet er at bidrage til at skabe innovation, arbejdspladser og eksporteventyr til gavn for hele landet – og gerne også for hele Norden,” lyder det fra direktøren.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.