Hvordan er din work-life balance?
Hvordan er din work-life balance?
@Redaktionen

Inden for iværksætteri støder man ofte på folk, som arbejder utrolig mange timer om ugen. Ja, faktisk er det svært at finde et tidspunkt, hvor disse mennesker ikke arbejder. Selvom det kræver hårdt arbejde at starte en virksomhed, er det også nødvendigt, at du sætter tid af til at slappe af.

Inden for iværksætteri støder man ofte på folk, som arbejder utrolig mange timer om ugen. Ja, faktisk er det svært at finde et tidspunkt, hvor disse mennesker ikke arbejder. Selvom det kræver hårdt arbejde at starte en virksomhed, er det også nødvendigt, at du sætter tid af til at slappe af.

Føler du, at der er ubalance i din prioritering mellem arbejde og fritid, kan det tyde på, at du trænger til en pause. En pause kan naturligvis godt betyde en weekend, hvor du holder fri, men hvis du for alvor skal ned i gear, er det for mange nødvendigt med en ferie væk fra hjemmet.

På Escapeaway.dk kan du vælge mellem et væld af forskellige hoteller, så du finder en rejse, der passer perfekt til dig. Tager du på en rejse som denne, bør du naturligvis pakke computer og telefon væk, så du ikke i tide og utide tjekker din mail. At pakke elektronikken væk kan nemlig være den mest effektive løsning i forhold til at give din hjerne en pause.

En afslappende hobby

Ferier og rejser kan sommetider være tiltrængt, men dette er ikke en holdbar løsning at ty til, hver gang du føler dig presset. Derfor kan det ligeledes være en god idé med en afslappende hobby, som du kan dyrke i Damnark.

For mange mennesker hjælper det at komme ud i naturen og mærke den friske luft. Her kan man nemlig ofte finde en ro, som man ikke kan mærke andre steder. En hobby som denne kan for eksempel være at købe en sejlbåd. På Marineudstyr.dk kan du købe bådudstyr online.

Hvorfor er det nødvendigt at holde fri?

Hvis du har rygende travlt, og der er godt gang i firmaet, kan det virke utrolig useriøst at holde fri. Dog er det nogle gange lige præcis, hvad der skal til, hvis du skal træffe de rette beslutninger. Din hjerne har nemlig brug for pauser, hvor den ikke hele tiden bliver bombarderet med indtryk.

Giver du ikke sommetider din hjerne en pause, kan du komme til at træffe forhastede beslutninger. Endda beslutninger som viser sig at have negative konsekvenser for firmaet. Hvis du vil drive en god forretning, kan det derfor nogle gange godt betale sig at trække sig i en periode.

Find ud af hvad der er vigtigt

Skal du have en tilfredsstillende work-life balance, er det vigtigt, at du finder ud af, hvad der er vigtigt for dig. Har din familie for eksempel stor betydning for dig, kan det være, at du skal tage tidligt fri en gang om ugen, så du kan bruge tid med dem der.

For at finde ud af, hvad der er vigtigst for dig i dit liv, er det en god idé at lave en liste. På denne liste kan du i rækkefølge skrive ned, hvad du prioriterer højest. På den måde kan det blive lettere for dig at træffe beslutningen om, om du skal blive længere på kontoret eller du skal hente din datter i SFO’en.

Søg inspiration udefra

Vil du undgå, at du kører død i din virksomhed, er det en god idé at finde inspiration udefra. For eksempel kan man ofte lære utrolig meget ved at tilbringe en aften i sine venners selskab. De har sandsynligvis et andet syn på visse punkter af livet, og dette kan hjælpe dig.

Det kan for eksempel være, at de arbejder i en specifik form, som har hjulpet dem meget med at finde balancen mellem arbejde og fritid. På den måde er det en god idé at udveksle erfaringer og lade sig inspirere af andre folks livsførelser.

Træk en grænse

Når man starter sin egen virksomhed, er det ofte fordi, at man finder iværksætteri interessant. Det vil sige, at arbejde og fritid i mange tilfælde flyder sammen, fordi iværksætteri ligeså vel er noget, som man gør for fornøjelsens skyld.

Skal du have en sund work-life balance, er det dog en god idé at trække en grænse mellem arbejde og fritid. På den måde kan du være 100 procent fokuseret, når du arbejder, men til gengæld også slappe ordentligt af, når du har fri. For at trække en grænse, kan det blandt andet være en god idé at informere partnere og ansatte om, hvornår du arbejder, så de ved, hvornår de kan kontakte dig, og hvornår de skal give dig fri.

Læg en plan

I mange tilfælde bliver tilværelsen mere overskuelig, hvis man lægger en plan. Har du en plan for, hvornår du skal arbejde, og hvornår du skal holde fri, bliver det lettere for dig at adskille de to ting.

Desuden kan en plan som denne være utrolig rar at have for din familie. På den måde kan de nemlig se, hvornår de kan regne med, at du er hjemme. En plan kan være en metode til at komme et skridt tættere på en god work-life balance.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.