Anders Johansson fra Det Konservative Folkeparti. Foto: Rasmus Degnbol.
Hvad mener techstartup-ordføreren?: Det Konservative Folkeparti
Hvad mener techstartup-ordføreren?: Det Konservative Folkeparti

Valget er lige om hjørnet. Derfor har vi bedt partiernes “techstartup-ordfører” svare på, hvad partiet vil gøre for techstartups. Her kan du læse, hvad Anders Johansson fra Det Konservative Folkeparti mener.

Valget er lige om hjørnet. Derfor har vi bedt partiernes “techstartup-ordfører” svare på, hvad partiet vil gøre for techstartups. Her kan du læse, hvad Anders Johansson fra Det Konservative Folkeparti mener.

36-årige Anders Johansson fra Det Konservative Folkeparti er egentlig valgt som byrådsmedlem og viceborgmester på Ærø, men har siden 2016 været stedfortræder i Folketinget for sin partikollega Mai Mercado – først pga. barsel og senere fordi kollegaen fik en ministerpost.

Han har en baggrund i shipping og har selv været med til at starte flere succesfulde virksomheder op – blandt andet er han stifter af “Swire Blue Ocean”, som er operatør af store skibe til installation af havvindmøller.

Han er i dag blandt andet erhvervs-, beskæftigelses- og finansordfører for Det Konservative Folkeparti, og er opstillet som folketingskandidat i København.

Du kan læse, hvad de øvrige partiers “techstartup-ordfører” mener her.

Hvad ser du, som den vigtigste indsats i politisk kan gøre for danske tech-iværksættere?

Det Konservative Folkeparti ønsker at sænke beløbsgrænsen til 325.000 kroner, så virksomhederne kan få den arbejdskraft, de efterspørger.

Samtidig er det afgørende, at det bliver nemmere at skaffe kapital til de små nystartede virksomheder. Derfor har vi allerede gennemført et investorfradrag i små- og mellemstore virksomheder, skabt bedre vilkår for tildeling af medarbejderaktier og indført en aktiesparekonto, så virksomhederne får bedre mulighed for at skaffe kapital.

Hvad ser du som en særlig, dansk startup-styrke, og hvad vil du gøre for at udvikle den?

En særlig dansk startup-styrke er iværksætterånden. Der er så meget dedikation og entusiasme blandt danske iværksættere, og derfor skal vi fra politisk hold sørge for, at iværksættere kan realisere deres store startup-potentiale.

Fremadrettet ønsker vi at fjerne flere byrder og administrative krav, så det bliver nemmere at drive virksomheder. Samtidig har vi fremlagt en vækstplan for de kreative erhverv, hvor vi særligt også for techstartups har et ansvar for at tilbyde bedre erhvervsvilkår.

Hvad er i dine øjne den mest spændende teknologi lige nu?

Højtemperatur Termisk Lager er nok en af de mest spændende teknologier, der er ved at blive bragt på banen efter min mening. Hvis dette lykkes, kan det revolutionere det danske el-marked og på sigt også det internationale el-marked. Det vil gøre det muligt at producere strøm om natten gennem eksempelvis vindenergi og lagre det til brug om dagen. Ligeledes kan det en stormfuld aften gå hen og give ’’gratis’’ energi til flere dage. Det er grøn energi!

Hvilket dansk tech-startup gør dig begejstret og hvorfor?

Too Good To Go er en fremragende dansk tech-startup, som forbinder klimaet og teknologien med forbrugeren. En virksomhed, som har opnået så meget inden for både bekæmpelse af madspild og teknologisk innovation, gør mig begejstret!

Hvad er det mest tech-agtige, du gør i din hverdag?

Helt lavpraktisk må jeg sige, at MobilePay er en stor hjælp i min hverdag. Det er meget nemmere at betale med, så det er en opfindelse, jeg personligt er meget glad for.

Foto: Rasmus Degnbol.
FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste
This site is registered on wpml.org as a development site.